HC1: Twee maanden…

2 + 3 + 4, dat is de samenstelling waar we twee maanden geleden mee begonnen.

Twee van de D1, drie van D2 en vier van de HC1 van vorig jaar. Een samenstelling van alles wat eerstejaars Heren C is geworden en twee die tweedejaars Heren C zijn.

Een groep met ervaring, een groep zonder ervaring. Allemaal eigenwijs, stille Willie of andere vorm van schuchterheid of aandacht onttrekkende gedragingen die het weer een uitdaging maken hier iets van te maken…

De laatste paar wedstrijden op het veld leken enigszins aan te geven dat het de juiste richting op ging, en na deze eerste zaalwedstrijd tegen SDS ’18 was het met 21-12 winst wel duidelijk…

Hier staat een TEAM!

Een team wat trouw probeert de aangegeven lijnen vanuit het midden uit te zetten en uit te voeren. Steeds meer komt er vertrouwen in het spel. Steeds meer ontwikkelt elke speler zich. Ze weten wat fout gaat, ze merken heel snel wat goed gaat.

En dat vertrouwen in zichzelf, maar ook als team, blijft groeien.

Nu kunnen we op naar de tweede fase, het snelle spel. Niet alleen druk of lang, maar ook snel reageren en wegwezen voor de snelle tegenaanval of break-out!

De guppen hebben vandaag iets moois laten zien. Veel geduld opbrengen voor het spel, eigen acties wanneer nodig en steeds meer kijken naar elkaar.

Een paar hoogtepunten van de wedstrijd:

  • Er wordt geblokt met 4 man op een rij om onze keeper te helpen.
  • Onze keeper heeft al snel door wat hij kan verwachten aan afstandsschoten. (Toch wel handig als de coach je als schietschijf gebruikt he!)
  • De cirkelspelers zorgden dat zij vrijkwamen en werden gezien en aangespeeld.
  • De opbouwers schakelden automatisch om toen in de tweede helft 3:3 werd verdedigd.
  • Hoeken zetten aan beide kanten op de juiste manier druk.
  • De lang is nog even oefenen (niet gek, we doen hem net twee weken) maar men proeft de mogelijkheden, ook door de 2e opbouwer die instart.
  • Verdedigend wordt er steeds meer geholpen door elkaar.
  • Twee spelers lossen een afstandsschot. Op naar verbeteren en gebruiken om mee te scoren!

Bravo guppen, tot maandag bij de training!

De coach