DS1: De eerste punten zijn binnen

De eerste binnenwedstrijd van de Dames 1 werd gespeeld tegen Twist DS2. Odessa, Beau en Karin vulden het team aan vanwege enkele afwezigen. Na de goede wedstrijd van vorige week, begonnen de dames van Roda met goede moed in de zaal. In de eerste helft begon Roda echter slordig. Een 0-1 achterstand werd door goals van Kim en Ginger omgebogen in een voorsprong van 2-1. Twist kwam echter steeds weer terug en Roda wist moeilijk door de verdediging van Twist heen te komen. Roda ging mee in het lage tempo van Twist en creëerde weinig kansen. Na goals van Kim, Yentl, Nikki, Maegan en Odessa, eindigde de eerste helft uiteindelijk in een gelijkspel: 9-9.

Na de rust begonnen de dames van Roda een stuk feller en namen zij de leiding in het spel. Met snel spel werden er binnen no-time 6 doelpunten gescoord wat de stand op 15-9 bracht, door goals van Yentl, Nikki, Kim en Myrthe. Het praatje van Bert tijdens de rust leek gewerkt te hebben en Twist had hier geen antwoord op. Halverwege de tweede helft scoorde Twist nog een paar keer, maar Roda hield het tempo erin. Door de open verdediging wist Roda veel ballen te onderscheppen wat resulteerde in een aantal break-outs van Marieke, Ginger en Myrthe. Ook Yentl en Myrthe hadden de smaak te pakken vanaf de linkerhoek en de cirkel. Twist wist nog enkele keren de verdediging van Roda te doorbreken, maar mede dankzij goed keeperswerk van Eva en Yvette bracht dit Roda niet meer in gevaar. Eindstand: 26-18.

Volgende week hebben de dames een weekend vrij. Op 10 november staat een thuiswedstrijd tegen rivaal Indus op 10 november op de planning.