D1: Herfstvakantie, start van het binnenseizoen

Heerlijk de herfst gaat weer beginnen, dit betekent dat we niet meer van het weer afhankelijk zijn of we wel of niet kunnen trainen. De eerste binnentraining vond plaats op de eerste maandag van de herfstvakantie, het fijne van het binnen trainen is dat we andere dingen kunt gaan trainen. Belangrijk is om ook het gevoel weer te krijgen van een zaal met heeeeeeel veel lijnkleuren. Welke gelden ook alweer voor ons?

In het laatste weekend van de herfstvakantie werden de eerste wedstrijden gespeeld van het binnenseizoen. Dit is ook zo’n vakantie dat veel mensen nog lekker op vakantie kunnen gaan.
In eerste instantie zouden we 1 wissel hebben doordat er van ons team er 3 op vakantie waren, helaas bleek ook de ene wissel ook op vakantie te zijn.

Geen wissels is toch wel vervelend, gelukkig kon Casper van het E-team meespelen na zijn eigen wedstrijd. Eerst even op de bank om te kijken hoe er gespeeld wordt en daarna gelijk meedoen….althans, dat is de bedoeling. TOGB uit Berkel komt op bezoek, we spelen wel vaker tegen ze. Dit keer spelen we tegen een heel nieuw team, dus even kijken hoe dat gaat.

Zoals gezegd Casper op de bank en rest van het team in het veld, na 5 minuten zei Casper; gaat wel snel he! Dat klopte ook. Het ging snel, de eerste doelpunten gingen er soepel in. Tijd om te wisselen, Casper mocht het veld in. Eenmaal in het veld was het nog een beetje zoeken hoe het echt gaat, maar al snel rende Casper net zo hard mee naar voren in de aanval als naar achter om te verdedigen. Hier bleek dat de E anders verdedigd dan de D, de D manier is sneller en dat betekent ook sneller omschakelen.

Iedereen kwam aan bod om op het doel te gooien, bij sommige ging het net mis of stond de keeper op de juiste plek. Nu werd het tijd om een paar opdrachten mee te geven, opdrachten zoals geen breaks meer gooien, maar wel met snelheid overspelen en scoren. Kijken naar elkaar en vrijlopen en praat met elkaar in de verdediging, dit laatste blijkt toch lastiger dan gedacht. Zeker als de tegenstander dicht op elkaar speelt als zijnde een klein muizennestje.

Als coach en trainer hoop je dat ze van de wedstrijd leren en dit meenemen naar de volgende wedstrijden.

Iedereen heeft zeker zijn/haar steentje bijgedragen bij deze wedstrijd. Casper bedankt dat je ons wilde helpen en wat was het tof dat je ook gescoord hebt.

Eindstand 16-3 

Bedankt voor de leuke wedstrijd.

Jullie Coach