HC1: Maar goed dat de coach Duits spreekt…

Richtig ja! Genau! Zo’n voorbespreking doet toch wonderen om de Duitse articulatie van sommige guppen ietwat (etwas) te verbeteren…

Om de vooruitgang van het team enigszins te omschrijven, ze lopen harder als je met knoflook in de mond “Fünfzehn” schreeuwt. Het slaat nergens op, maar dat getal zorgt in het Duits nu eenmaal voor een speekselspektakel waardoor… Ze harder (van je weg) gaan lopen!

Nah gut! Vandaag dus tegen Savosa. Een team gemengd met redelijk wat lengte, maar vooral een fors verdedigende speler die niet bang is van aanpakken. Dat zette in het begin wel even meteen de toon. Maar opvallend genoeg waar een walk-over verwacht werd (Kinderspiel), waren onze C-tjes na een 0-6 achterstand er wel even klaar mee.

Ineens kwam het licht. Het nodeloos je midden aanspelen als deze “bijna manverdediging” krijgt, werd ingeruild voor instarten zonder bal… Endlich! Wie ich schon ewig gesagt habe!

Snel spelen, onderscheppen en weg, keeper in actie en snel weg, alles kwam ineens tot uiting.

Tuurlijk. Met de 10-15 rust wisten we heus wel dat het een uitdaging zou worden in de tweede helft. En er zat net als in de eerste helft weer even een dip in ons vertrouwen, maar op een gegeven moment kwam weer even dat vlammetje opzetten. Vrijstaande cirkelspeler die wordt aangespeeld, zonder aangeven instartende opbouwspelers, verrassende schoten uit stand, hoeken die even een stapje doorzetten, de keeper die zelfs in de “God zege de greep” stand er een hele mooie poeier van een bal uit weet te halen, er komen steeds meer van dit soort zaken samen op het juiste moment.

En dan verlies je met 22-33, maar laten we heel eerlijk zijn… Er is in vijftig minuten dus rijkelijk gescoord en voor onze eigen doelpunten is heel veel door samenwerking tot stand gekomen.

Uiteraard moeten we blijven werken aan het overspelen en instarten, maar dat verdedigen mag ook wel weer een beetje feller. Dat zou zo maar eens een paar punten gescheeld kunnen hebben. Sterker nog, op het juiste moment vlammen én iets feller frontaal verdedigen zijn ingrediënten waar je dit soort wedstrijden zelfs verrassend mee zou kunnen winnen.

We zitten op de goede weg want iedereen maakt mooie stappen vooruit!

Bis Montag!

Der Trainer