DS1: Duidelijke groei en veel potentie

De 2e competitie wedstrijd is tegen de koploper Indus die er al 2 gewonnen wedstrijden op heeft zitten. Beide teams willen graag bovenin meedraaien en de wedstrijd schiet dan ook uit de startblokken. 0-1 na 10 seconden, maar door snel en goed spel staat er na een minuut of 5 door doelpunten van o.a Vera, Nikki, Kim en Yentl een 5-2 voorsprong op het scorebord. Weer een paar minuten later is het al weer 6-6. Het is duidelijk, beide teams hebben er zin in en zijn op schot. Roda neemt door doelpunten van Ginger en Simone weer een voorsprong en na een dikke 20 minuten is het 14-11 voor Roda. De laatste minuten van e eerst helft stokt de scoringsdrift bij Roda en daar maakt Indus gretig gebruik van en knokt zich, ondanks prima keeperswerk van Eva, naar een 16-17 voorsprong bij rust. Een stand die normaal gesproken als eindstand had kunnen staan. Maar er volgt nog een tweede helft.

Daaraan begint Indus beter en langzaam wordt de voorsprong uitgebreid. Nicole staat prima te keepen en de verdediging met Myrthe, Marieke, Idy en Maegan als aanjagers zorgen er voor dat er in de 2e helft maar 9 tegentreffers vallen. Het probleem zit hem voor Roda in de 2e helft echter in het aanvallende gedeelte omdat er te weinig gescoord wordt. Ondanks een eindsprint is Indus niet meer bij te halen en wordt de eindstand 24-26 in het voordeel van Indus dat dus ook haar 3e wedstrijd wint en fier aan kop blijft staan.

Als je door de uitslag heen kijkt dan zie je echter een duidelijke groei bij de dames van Roda en is het aan coach Bert en de dames zelf om die extra potentie er uit te halen in de komende wedstrijd(en).