D1: We willen meer uitdaging!

De twee wedstrijden die ik met u als lezer zal delen komt overeen met wat de titel is. Vorige week zaterdag een thuiswedstrijd met DWS als gast en afgelopen zaterdag op bezoek bij HVOS.

Laat ik beginnen met wat we op de training proberen te doen; conditie en motoriek, balcontrole en gooien/vangen, verdedigen en aanvallen. Dit alles kan in verschillende vormen zijn, van spel tot gerichte training van deze dingen.

Er zijn een aantal dingen die ik graag terug zou willen zien in de wedstrijden. Dit is wat lastig doordat ze het nog niet allemaal inzien dat dit ze kunnen helpen in de moeilijkere wedstrijden. Nu hebben we nog geen echte moeilijke wedstrijden gehad, maar wat niet niet is kan nog komen.

Thuis tegen DWS (vorige week) was een wedstrijd die van het bovenstaande een goed voorbeeld is. In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Roda sterker was. Er werden al onderling afspraken gemaakt dat iedereen de kans moest krijgen om op het doel te gooien. De opdracht vanaf de zijkant, de coach, werd nog niet uitgevoerd. Geen breaks meer, snel overspelen, keeper mag geen breaks meer gooien. In rust werd er een andere opdracht ingebracht, maar dat was niet wat het team wilde doen. De coach probeerde het team alleen nog maar over te laten spelen en dat tippen (dribbelen) niet meer mocht. Met deze opdracht zou de uitdaging in wedstrijd terug komen en creëeren we met het team ook gelijk een leermoment. Wat zeker een mooi moment was dat iedereen één of meerdere doelpogingen hadden. Eindstand 27 – 7 in het voordeel van Roda.

Uit bij HVOS, Roda heeft het altijd wel lastig bij HVOS. Ik heb geprobeerd te achterhalen waar dit vandaan komt. Tot nu toe is daar nog niets uitgekomen. Dus het blijft een raadsel waarom we het lastig vinden bij HVOS. Nu waren er 3 spelers niet, hadden we maar één wissel en één geblesseerde (River vond de schuurmachine op school erg leuk en wilde wel eens zien wat het met zijn vinger zou doen 😉 Dit zou voor moeilijkheden kunnen zorgen. Noah bood zich zelf aan als eerste wissel, na een paar minuten zou hij gewisseld worden.

De eerste aanval van Roda zag er heel mooi uit, de bal werd rondgespeeld van hoek naar hoek en daarna met een give and go afgerond op het doel. HVOS stond in een mooie 3 3 verdediging. Roda kon daar goed mee overweg. In de eerste helft werd snel duidelijk dat Roda sterker was, HVOS zorgde voor rust door geen snelle aanvallen te doen. Dit zorgde ook dat Roda niet snel speelde. Ruststand 3 – 13. In de tweede helft werd er meer naar elkaar gekeken en wisten ze elkaar steeds meer te vinden. De opdracht die meegegeven was: probeer dingen uit die we in de training hebben gedaan. Dat werd al meer gedaan…. Eindstand 5 – 22 in het voordeel van Roda.

Bedankt voor deze twee leuke wedstrijden.