DS1: Bert’s Angels on fire tegen Conventus

Een fris en fruitig DS1 stond gretig te wachten op het begin signaal voor de wedstrijd tegen Coventus. Vanaf het eerste fluitje nam Roda de wedstrijd in handen en via 2 goals van zowel Idy, Simone en Nikki was het al snel 0-6. De verdediging zat potdicht en zowel Eva als Yvette waren niet te passeren, zelfs niet door 7 meters. Kim, Yentl en Ginger pakten in het 2e gedeelte van de eerste helft hun doelpunten mee en ook Conventus lukte het twee keer een doelpunt te maken zodat bij rust een comfortabele 2-15 stand op het bord stond.

De vraag of de dames van Roda gas terug zouden nemen in de 2e helft werd snel beantwoord. Nee dus, want een ware tsunami aan break-outs voert de score enorm op. Bij vrijwel elke aanval wordt keurig de vrije vrouw gevonden en met name Vera, Marieke en Myrthe laten het scorebord overuren draaien. Iedereen gunt elkaar een doelpunt en dat is mooi om te zien. Conventus bijt de tweede helft letterlijk en figuurlijk beter van zich af. Figuurlijk door aardig wat goals te produceren en letterlijk doordat een van de speelsters meent om Yentl in haar arm te moeten bijten bij een verdedigende actie. Een smetje op een verder sportieve wedstrijd. En om de teamprestatie compleet te maken, is het Maegan die ook haar doelpuntje meepikt, waardoor alle 10 veldspeelsters deze wedstrijd gescoord hebben.

De eindstand is 14-35, maar belangrijker is dat het team wekelijks groei blijft laten zien. Die Bert die boft maar met zulke angels.