DS1: Lastig potje tegen Savosa

Na het verlies van vorige week waren de dames erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. Een 2-0 achterstand werd door 2 goals van Myrthe en eentje van Nikki omgezet in een 2-3 voorsprong. Maar Savosa herpakt zich snel en is feller en ook iets fanatieker. Roda heeft moeite met de verdediging van Savosa, die op het door de scheidsrechter toegestane randje speelt. Door goals van Marieke en Idy blijft het spannend met een 12-11 achterstand bij rust.

De 2e helft laat hetzelfde spelbeeld zien met Roda dat steeds op achterstand komt en een aantal keren door goals van Kim, Vera en Maegan weer op gelijke hoogte komt. Verdedigend zit het echter niet dicht genoeg en helaas stijgen Eva en Yvette deze wedstrijd ook niet boven zichzelf uit vandaag om de verdediging te hulp te schieten. Vanaf de linkerhoek lukt het Simone en Yentl deze wedstrijd aanvallend niet om de keepster te verschalken en dus komt Roda aan het eind van de wedstrijd een paar doelpunten tekort voor een positief resultaat.

Een 26-23 nederlaag is dan ook niet meer dan terecht. Aan de Roda dames en coach Bert de taak om aan de volgende wedstrijd tegen Feyenoord 2 wel 2 punten over te houden.