HC1: Smaakt naar meer!

Vandaag moesten onze guppen tegen Drechtsteden. Een team uit de top 3 van onze poule.

Het enige wat de coach zei: “Als we een duidelijke boodschap willen afgeven, kan dat alleen maar als we beter gaan verdedigen”.

Als je dan met 10-9 voorsprong de rust ingaat, dan hebben we dat statement wel gemaakt. Hadden we kunnen winnen? Ja, vast wel. Als we iets meer de rust bewaren, die paar keer onnodig balverlies niet hebben, op het juiste moment de juiste persoon vrij zien staan… Afijn, allemaal kleine dingetjes dus.

Zoals gezegd, dit team maakt duidelijk stappen vooruit. De grafiekjes liegen er niet om.

We hebben een keeper die maar twijfelt aan zichzelf terwijl een coach van een andere vereniging even doodleuk komt vertellen “Goh, wat hebben jullie een goeie keeper!”.

We hebben spelers die soms niet helemaal op hun plek staan “Ja, maar daar kan ik niet…” en dan gewoon scoren.

We hebben steeds met een paar trainingen dingen al op de rit om toe te passen in wedstrijden en er gewend aan te raken om vandaar uit verder op te bouwen.

Het enige wat opvalt dat als de cirkel kleiner is dan Thijmen, hij per definitie wordt overgeslagen. Da’s nog een dingetje…

Progressie, vooruitgang. Ook al had een bepaalde speler van de tegenpartij best wel pech met afronden, wij gaan weer verder met oefenen blokken en verdedigen zodat bij een volgende wedstrijd dit “gevaar” ook tot een minimum beperkt blijft als hij op dreef is.

Zo… Dus dan verlies je met 20-23 van de nummer 3 in de poule. Ik weet zeker dat niemand in zijn stoutste dromen deze uitslag had verwacht.

De coach