DS1: De dag dat er handbalgeschiedenis werd geschreven

Daar waar het damesteam van Nederland in een werkelijk bloedstollende finale met een Hitchcock-achtig slot tegen Spanje voor het eerst wereldkampioen werd, mochten de dames van Roda (het andere Oranje) voor het eerst in de geschiedenis aantreden tegen Feyenoord.

Beide teams hebben er zin in en beginnen met fris aanvallend spel. Roda grijpt het initiatief in de eerste helft. Door goals van Yentl, Myrthe, Nikki, Simone en Kim komt er een 8-4 voorsprong. Marieke brengt met twee doelpunten het verschillends naar 5. Maar ondanks goed keeperswerk van Yvette scoort Feyenoord nog 2 keer waardoor de rust met 10-7 wordt gehaald.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Roda constant aan de goede kant van de score maar Feyenoord dat iedere keer goed terugkomt. Maar door goed verdedigen van Vera en goed keeperswerk van Eva blijft de marge in het voordeel van de Roda dames. Junior Beau pakt de nodige minuten mee en laat zien met het niveau mee te kunnen. Meagan zorgt voor de mooiste assist van de wedstrijd en ook Idy pakt haar doelpuntje weer mee. Met een 19-16 eindstand is de winst een feit.

Dus waar het Oranje dames handbalteam handbalgeschiedenis schrijft door wereldkampioen te worden, is het ook het andere Oranje van coach Bert dat vandaag een plek in de geschiedenisboeken opeist door voor de eerste keer in de historie van Feyenoord te winnen. Wat een dag!!!!