D1: Soms komen wensen uit

Van de laatste wedstrijden zijn er geen verslagen gemaakt, dit kwam niet door het slecht spel van het team. Integendeel, maar ze werden te lui en onzorgvuldig, dit terwijl ze alle wedstrijden van de eerste helft binnenseizoen hebben gewonnen.

Nu gaat het niet om het winnen maar om het plezier en dit was voor onze tegenstanders en voor ons zelf ver te vinden. Gelukkig zijn we in een hogere poule geplaatst en vandaag was de eerste wedstrijd.

Het was uit bij het andere oranje team, Unitas in Maassluis, een team waar we al vaker tegen gespeeld hebben. Intussen is het team van Unitas uitgebreid met dispensatie spelers. Dit kan voor de spelers van Roda’71 een uitdaging zijn, tenminste dat wens ik ze toe.

In de vorige poule gaf ik het team vaak opdrachten mee om het enigszins uitdagender te maken voor ze. Vandaag in de nieuwe poule was mijn wens dat ze het moeilijk zouden krijgen.

Voor ons speelde het Roda ’71 E-team tegen Unitas en hebben deze wedstrijd gewonnen, is dit een voorbode?

We gaan het meemaken, de laatste wedstrijd van de dag gaat van start bij Unitas.

Even aftasten hoe het andere team verdedigd en aanvalt en daarna gaan we van start. Het eerste punt is voor Roda ’71 en het tweede en derde ook. Unitas komt terug en het wordt een wedstrijd waarbij beide teams moeten opletten dat er goed en netjes verdedigd wordt.

De vorige poule heeft wel een paar mooie dingen voortgebracht, zoals dat het team verder kijkt dan alleen op het doel gooien. Er wordt nu veel vaker gekeken wie er beter voor staat.

De rust komt en Roda ’71 staat 2 punten voor met een stand van 13-15, het kan alle kanten op met zo’n stand.

In de rust toch het team op het hart gebruikt dat de verdediging beter kan en dat ze elkaar moeten helpen. Kortom praat met elkaar in de verdediging en neem over of schuif bij.

In de tweede helft zien we hetzelfde beeld, Unitas komt dichterbij, Roda ’71 loopt uit. Dit is een wedstrijd welke goed past bij onze spelers. De wens was meer uitdaging, en soms komen wensen uit.

Er werd in de tweede helft hard gewerkt, soms vielen er gaten en kon Unitas scoren. Maar het harde werken van Roda ’71 in de aanval werd beloond met winst in deze eerste wedstrijd.

Even alle spelers van het team op een rijtje:

Anne: Staat haar mannetje in de verdediging, is altijd mee in de aanval. Ze staat veel vrij in de aanval maar dit wordt niet altijd gezien. Kracht is iets waar we op gaan trainen.

Danique: Van een dromer naar een speler die er altijd is, werkt hard in de verdediging en helpt mee in de aanval. Gooien en vangen gaan we verder op trainen.

Guido: Staat graag in het doel en doet daar wat hij moet doen, de ballen van de aanvallen tegenhouden die de verdediging door laat. Hij deelt het doel met Laura waardoor hij ook in het veld speelt. Veld conditie gaan we op trainen.

Ilse: Overzicht zowel in de aanval als in de verdediging, werkt hard en verwacht dat ook van haar medespelers. Wissels gaan we op trainen.

Laura: Een aanvaller, verdediger en keeper, kruipt vaak de hoek in bij de aanval en komt als een duveltje binnendoor. In starten zonder bal gaan we verder oppakken.

Noah: Wil graag op de bank zitten, helaas voor hem. Snel in de aanval en terug in de verdediging, de helpende hand van het team. Gericht gooien gaan we verder oppakken.

Ricardo: Onderscheppen van de bal is wat hij wil en doet, een doelpunt is wat eruit volgt. Bal behendigheid gaan we verder oppakken.

River: Onderscheppen van de bal is wat hij wil en doet, een doelpunt is wat eruit volgt. Is Ricardo de tweelingbroer van River? Verschillende soorten schoten op het doel gaan verder op trainen.

Steef: Krachtig schot, is altijd mee en actief in de aanval. Actief verdedigen gaan we verder op trainen.

Xiomara: Staat haar mannetje in de verdediging, is altijd mee in de aanval en weet deze mee op te bouwen. Passeren van tegenstanders gaan we trainen.

Zainab: Verdedigen of aanvallen ze gaat er vol voor, helpt daar waar ze kan. Onderscheppen van de bal gaan we verder oppakken.

De opmerkingen die achter de spelers staan van wat we gaan trainen gaan we doen als team. Door oefeningen met elkaar te doen leren we van elkaar.

We gaan een mooi tweede helft in van het binnen seizoen.