HC1: Weer de weg omhoog zoeken

Twee wedstrijden in twee dagen, ze kunnen het aan! Mooi, dan gaan we meteen even een leveltje up met de trainingen.

Wat gisteren is gebeurd is gebeurd, dat moeten we maar even vergeten. We zaten nipt aan 30% van ons kunnen, maar vandaag maakte dat alweer stappen richting 60% van ons kunnen.

Achilles op een doordeweekse avond. Het was best wel spannend, wat onwennig met de bal in het begin en wat ongeduldige acties. Met de 9-9 ruststand was wel duidelijk dat we er nog lang niet waren. Veel meer focus op het verdedigen en meer geduld, afstand bewaren en iets later instarten in de aanval.

Maar dit keer zaten de zaken wel mee. Veel minder op de paal gooien, strakke ballen die af en toe werden gehouden en af en toe ook niet, zo komen we weer tot het normale scoren toe!

Zo zie je maar, regelmatig trainen zorgt onherroepelijk voor het niveau waarop je speelt. En met een gat van 3 weken zonder wedstrijd is dat niet met slechts 1 training en een clinic opgelost.

Ondanks dat het nog even spannend bleef werd het uiteindelijk 20-15 in ons voordeel.

Sepp heeft voorlopig de bal weer eens gekregen op de cirkel en ook een hele bijzondere lop waar hij weer prima mee heeft kunnen scoren.

Anthony had er nu ook wel genoeg van na de zondag en heeft in deze ene wedstrijd meteen laten zien dat ook hij makkelijk kan scoren.

Shavano was weer helemaal vertrouwd op zijn hoek bezig en meerdere malen succesvol.

Timothy mag geen strafworpen meer nemen, alleen maar veroorzaken (in ons voordeel dan he!), de rest doe je maar met onderscheppen en in de break want dat gaat prima!

Thijmen geef je gewoon een opdracht en hij doet het. Ik had beter kunnen zeggen “scoor eens” maar effe goed verdedigen op nummer 6 was belangrijker en de rust in de aanval bewaren door op een opbouwpositie te staan was net zo belangrijk!

Milan fixt het wel even! Euhm, ja! Effe geduld nog, over 2 weken zijn we weer op 100% en dan lukt dat weer prima! Je bent wel een meedenker in het gehele proces, ook over je eigen positie als het erop aankomt, dat siert je echt!

Maxi wilde nog even “veilig” op de hoek staan, maar we weten eigenlijk allemaal wel beter… Hij staat binnenkort als sterke hoekspeler of een sterke opbouwspeler met een krachtig schot en die zien we maar al te graag.

Tim heeft zijn schot weer terug! (en weer pijn zijn schouder…) Niet meteen weer 100% willen als we net de 60% hebben gehaald he! Voorlopig ging het weer een stuk beter dan de wedstrijd ervoor!

Jesse had ik bijna “man of the match” benoemd door je geduld op het midden of als kracht in een opbouwpositie. Maar ja,… Je had het geweest als we niet zo’n belachelijk goede keeper in het veld hadden staan.

Joshua, niet meteen pochen met de clinic van Bryan, ja dat helpt maar dat voorwerk komt toch echt van iemand anders… Dat doe je namelijk helemaal zelf met die oefeningen. Blijf het doen, ook buiten de trainingen want iedereen ziet duidelijk dat het resultaat oplevert!

Voorlopig even geen wedstrijd dus met de aankomende trainingen even voldoende tijd om onze nieuwkomer Maxi kennis te laten maken met alle loopwegen en de overige basis!

De coach