DC1: Een verdiende overwinning!

Zoals jullie kunnen lezen in de titel van dit stukje hebben de meiden C deze wedstrijd gewonnen. Een overwinning die zich veel te lang op zich had laten wachten. Het was een spannende wedstrijd waarin de coaches het ook zwaar hadden. We gunnen jullie een overwinning zo erg! Wat maakte we het nog spannend. We stonden 5 doelpunten voor, toen 2 en uiteindelijk gewonnen met een verschil van 3. (22-19)! Whoopwhoop!

Toch denk ik dat we beter kunnen. Waar is die winst te behalen? Meer druk zetten in de aanval, secuur passen en kijken voordat je passt, neem je tijd in de aanval. Want zodra we dat doen komt daar altijd een kans uit. In de verdediging meer werken als een team, schuiven en aanpakken.

Deze wedstrijd hebben gewonnen door individuele klasse. Jill met haar uitschuifbare armen, Anne met haar inzet, Femke met haar dreiging, Isabel met haar techniek, Romy met haar kracht, Anoek met haar mooie passes, Talitha met haar onverzettelijkheid, Emi met haar schot, Anouk met haar passeerbeweging, Sterre met haar linkshandige schot, Laura met haar onverschrokkenheid in het doel.

Ik wil er een paar mooi momenten uit halen (al waren er veel meer)

  1. Een aanval die begon in de hoek bij Anouk. Ze zet heel goed druk en via Anoek en Romy wordt Isabel mooi vrij gespeeld op de linker opbouw. Zij twijfelt geen moment en vliegt de 6 meter in en knalt de bal in het doel.
  2. Sterre start vanaf de hoek in met de bal en schiet hem met haar LINKER arm binnen.
  3. Het praten in de verdediging gaat steeds beter. Anne neemt meestal het initiatief.
  4. Prachtige passeerbeweging van Isabel in de hoek. Ze ontvangt de bal in de hoek. Maakt de beweging om de bal naar de linker opbouw te spelen waardoor haar directe verdediger alweer verder kijkt (en dus niet meer op Isabel let) i.p.v. over te spelen maakt ze een passeerbeweging en knalt ze hem mooi erin.
  5. Anouk start, vanaf de hoek, in zonder de bal en krijgt een prachtige pass van Anoek! Doelpunt!

Ik hoop dat de jullie heel veel zelfvertrouwen halen uit deze wedstrijden en dat meenemen naar de training en wedstrijden.

Jullie trotse coaches