DC1: Het vertrouwen groeit!

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen de Dames C van Vires et Celeritas. Vires staat 4de in de poule, wij 8ste.

Nu hadden we, een week eerder, een mooie pot handbal gespeeld en gewonnen. Je merkte de meiden daardoor meer zelfvertrouwen hadden gekregen. Eens kijken of ze dat deze wedstrijd ook gingen tonen en met nog meer zelfvertrouwen gingen spelen.

Nu zijn we aan het kijken in de opstelling wat de beste combinaties zijn. In de verdediging willen we bijvoorbeeld graag een groot blok hebben staan. Bijvoorbeeld Romy, Talitha en Emi. In de aanval zoeken we veel beweging in het midden en gevaar in de hoeken.

We zullen dus regelmatig schuiven en finetunen. Het kan zijn dat de meiden moeten wisselen van positie in de verdediging.

In de eerste twee aanvallen ging dat laatste niet helemaal zoals we het willen zien en kon Vires vrij makkelijk scoren omdat niet iedereen op de juiste plek stond. Gelukkig bleven de meiden cool en met goed druk zetten vanuit de hoeken kregen we toch altijd een bal in het net.

Ook individueel maakte de meiden mooie acties. Zoals jullie weten is Romy heel sterk en zelfs met twee verdedigers die aan haar hingen maakte ze mooie doelpunten. Anoek was ook goed op dreef in het midden met mooie geplaatste doelpunten vanaf de 9 meter. Anne, je maakte geen doelpunt maar de passeerbeweging was heel mooi in de hoek. Je was er voorbij! Supertof!

Echt uitlopen deden we echter nog niet in de eerste helft. Er werd nog te weinig geschoven en te lief gedaan in de verdediging.

Jill was heel goed bezig. Door uitstekende timing maakte ze het de tegenstander heel moeilijk. Daardoor gingen ze slecht passen en kregen we kans op break-outs. Helaas lukte een aantal break-outs niet door onzorgvuldig passen, te veel dribbelen ipv kijken of je teamgenoten vrij staan of gewoon vette pech. Vires en Roda hielden elkaar goed in evenwicht.

Rust: 5 – 8

In de rust aangegeven dat ze de bal meer moesten brengen naar de hoek. Meer rust in de aanval moesten brengen ipv meteen afronden na 1 keer rond spelen. Je eigen kansen zien en dan ook benutten. In de verdediging meer schuiven en meer praten.

We begonnen goed in de tweede helft want voordat we het wisten had Emi weer gescoord vanaf de 9. (Ze zag de mogelijkheid en ging ervoor)

Anouk was heel alert op rebounds (en dan scoren) en Sterre maakte een mooi punt vanaf de hoek. Nu heb ik het over aanvallen maar ook in de verdediging ging het beter. Er werd meer gepraat en aangepakt. Ook de break-outs liepen iets beter. Isabel pikte een mooie pass van Anoek met 1 hand uit de lucht (wij dachten dat de bal te hard was gegooid) waarna ze het mooi afrondde. De tegenstander merkte ook dat ze de wedstrijd steeds meer uit handen lieten vallen en veranderde van verdediging. In plaats van een 5-1 (zoals wij) gingen ze heel offensief 3-3 verdedigen. Probleem voor Vires was dat we hier ook op getraind hebben. Hoe ga je om met een offensieve verdediging? Laten we zeggen dat het er niet beter werd voor de tegenstander. Femke knalde er nog 1 in en ook Talitha liet van zich spreken. Natuurlijk kreeg Vires ook kansen in break out of schoten maar daar was Laura het vaak niet mee eens en tikte de bal naast of over met haar vingertoppen.

Eindstand 10 – 18

Wat zijn Marco en ik super trots om te zien dat jullie steeds meer zelfvertrouwen krijgen en daardoor steeds meer mooie dingen laten zien. Ga zo door en geniet ervan!