HC1: Niet winnen, wel beter worden

Afgelopen zaterdag mochten de boyz weer tegen een geduchte tegenstander. Savosa staat op plaats 3 in de poule, maar er is wel een aardig gat tussen de 3 bovenste en alles eronder.

Winnen doen we dus niet, nee. Dat betekent dus lekker vrijuit spelen en proberen het beste ervan te maken. Nu is die eindstand wel fors met 44-26, betekent toch wel dat we niet hoeven te twijfelen aan scorend vermogen.

Omdat het uiteindelijk toch gaat om “beter worden” kun je net zo goed wat proberen en hopen dat wat je ziet ook daadwerkelijk uitkomt. Even kijken hoe de nieuwkomer het doet op een opbouwpositie of mid-voor of op de cirkel (hij heeft nog niet echt last van een grote mond en positie-voorkeur).

En dus… IEDEREEN heeft gescoord. Behalve de keeper uiteraard, maar ja… Die houdt doodleuk weer een penalty 😀

Als we echt aandachtig gaan kijken wat nu voor ons staat, heb je hier met een tegenstander te maken waar slechts twee spelers het hele team dragen. Daartegenover hebben wij dus een 3-traps model aan dragende spelers die allemaal hun doelpuntjes kunnen scoren, dus veel solider over de hele basis.

Kwestie van beter verdedigen dus… Dat kan zomaar 10 doelpunten schelen in het geheel en door “ergernis in niet kunnen afronden” meer fouten en voor ons meer kansen.

Als eerstejaars ploeg dan ook in het midden eindigen is zeker geen slecht resultaat.

De coach