DS3: 02-02-2020

Wat heeft dit magische getal DS3 gebracht?

Begin van de avond gingen we thuis de strijd aan met Conventus.  We waren benieuwd hoe het zou verlopen. Eerdere wedstrijden leverden spanning en chagrijn op omdat er geen goede chemistry was met dames van Conventus. Vandaag ging dat best goed. Weinig drama en gedoe, maar gewoon knallen en gaan voor de bal.

De doelpunten van Conventus vlogen ons aanvankelijk om de oren. We deden ons best, maar handen niet direct een antwoord op hun spel. Binnen no time hadden zij er 5 en wij nog geen. Gelukkig kwam ons kanon, Kelly in het spel en bezorgde ze ons, met een loeiharde bal het eerste punt. Er volgden nog 3 van haar hand, ondanks de hinderlijke 1op 1 dekking, die haar ook deze week weer te beurt viel. Een gele kaart ontving Kelly voor een, kennelijk, verdedigende fout.

We gingen de rust in met 4 – 11.

Karin versterkte ons vandaag. Haar ervaring en snelheid kwam goed van pas. Nathalie was hondsberoerd en had ook nog een ontstoken vinger, maar wilde het team niet in de steek laten en was dus toch gekomen. That’s the spirit!!!

Dominique ging er in de 2e helft plotsing als een speer vandoor liep recht op het doel af en knalde de bal erin. Er was geen houden aan. Verassend en effectief.

Betül droeg, zoals elke week, haar steentje bij met 2 prachtdoelpunten.

Demi had een paar mooie moves vanuit de hoek, maar de keepster stak er een stokje voor.

Cathalina was nog niet topfit, maar ook zij stond er wel en werkte hard voor het team.

Ook Francisca voelde zich beroerd maar was ook op komen dagen. Haar worpen leverden vandaag helaas geen doelpunten op.

Sonja heeft ook vandaag weer menig tegenstander van scoren weten te beletten door strak en stevig in te grijpen en ballen weg te meppen.

De cirkel wordt steeds beter gevonden, maar het lukt nog niet om vanaf die positie te scoren. Sherida werd als cirkel stevig omhelst en opgetild. De penalty die volgde na een verdedigende fout wist Sherida helaas niet te verzilveren. Wel ontving ze 2×2 minuten omdat ze een aanval belemmerde. Volgens Sherida viel de aanvaller de 2e keer over haar eigen benen, waarbij ze Sherida meenam. De scheids zag dat anders. Uiteraard beslist hij.

Brenda heeft 2 penalties tegen weten te houden en daarnaast weer vele reguliere aanvallen weten te keren.

Einduitslag 7-23.

Al met al hebben we steeds minder balverlies. We zien elkaar, gooien betere pases, raken niet meer in paniek, houden ons hoofd erbij en blijven positief. Ook geven we de strijd nooit op, we blijven gaan en moedigen elkaar aan.

Volgende keer is Deidre er gelukkig ook weer bij. Hopelijk is Marinda snel hersteld van haar blessure zodat we weer compleet zijn en als team verder kunnen groeien onder de bezielende leiding van Luuk.