HB1: Eerste wedstrijd in coronatijd

Zaterdag 5 september 2020, de eerste wedstrijd sinds 19 maart na het stilleggen van de competities door het uitbreken van corona in Nederland.

Het verzamelen is anders dan anders, geen groepsbegroeting, en navragen wat de “Corona”regels zijn als je op bezoek komt bij het thuis spelende team.

Je bent best wel nieuwsgierig hoe het gaat bij een andere vereniging. Zeker zoals bij de Meeuwen waar er meerdere verenigingen op het zelfde terrein aanwezig zijn.

Eerste keeper had zich al vrijwillig aangemeld, bedankt Sven, tweede keeper zou snel gevonden worden. Thijmen omdat je te laat bent met verzamelen mag je een blauw shirt aantrekken. 😉

Beide heren hebben laten weten dat keepen niet hun ding is, maar ze hebben hun uiterste best gedaan. Gelukkig speelt de verdediging ook een belangrijke rol.

Met de hulp van Tim (HC1), die vandaag met ons meespeelde konden we de eerste wedstrijd en de corona conditie te lijf gaan. Bedankt Tim!!

De rollen waren snel verdeeld en er kon gebald worden, toch wel raar geen begroeting en yell, dat maakt het net niet compleet.

Het waren alleen de aanvoerders die een begroeting hadden met de scheidsrechter voor veld of bal.

Toeschouwers langs de kant op gepaste afstand van elkaar genoten van het lekkere zonnetje en de eerste zweetdruppels bij spelers kwamen al snel tevoorschijn.

Twee teams die mooi aan elkaar gewaagd waren en gelijk opgingen qua stand. Roda ’71 had net een beetje de overhand en konden de kleine voorsprong vasthouden.

Wisselen van speelhelft wat normaal is werd wel gedaan en is wel zo eerlijk als het zonnetje schijnt, echter het wisselen van wisselbank werd niet gedaan.

In de laatste 10 minuten kreeg Timothy last van zijn linkervoet. Timothy: “mijn schoen zit te strak” (met andere woorden…..ik heb nieuwe schoenen nodig).

Er komen wedstrijden aan waar we geen gebruik kunnen maken van de spelers uit HC1, dus heren een belangrijk punt in deze is de conditie. Het verdelen van de conditie over de wedstrijd  is dan juist heel belangrijk.

Net zoals het verdelen van de conditie zal ook het samenspelen steeds belangrijker worden.

Bedankt voor deze leuke en spannende wedstrijd, de eerste punten zijn binnen!

Jullie Coach