DC1: Eindelijk, we mochten weer spelen!

Vandaag mochten weer na een lange tijd spelen. We zijn al een paar weken aan het trainen en hebben een oefenwedstrijd gespeeld. Maar om echt te zien waar je staat heb je een wedstrijd nodig. Deze keer mochten we tegen Indus 67 DC 1. Anne kon er helaas niet bij zijn dus we hadden nu 2 wisselspelers.

Na de warming-up en het strekken van de spieren plus de instructies van de scheidsrechter mochten wen na een maand of 6, weer aan de slag. LET’S GO!!!!!!! (Oh nee dat mag je niet schreeuwen, dus heel zachtjes leeeeet’s go)

De meiden hadden er zin in. Voordat Indus kon knipperen met hun ogen lag de eerste bal er al in. De meiden waren fel en voor de tegenstander heel irritant in de verdediging. Je kunt merken dat ze wat meer zelfvertrouwen krijgen en dat zie in je het aanpakken in de verdediging en in de aanval. Roda had er al 8 in liggen voordat Indus een doelpunt maakte. Er werd goed gekeken naar de cirkel, helaas was de schoenmaat een aantal keren de spelbreker. (cirkel)

In de rust aangegeven dat ze het heel goed deden maar we ook eens “druk links” of “druk rechts” wilde zien. Nu werd er te snel afgerond.

In de tweede helft bleek dat het niveauverschil gewoon te groot was. En dat zag je aan het spel van Roda. Ze werden minder fel want dat was niet echt nodig. Prompt scoorde Indus een aantal doelpunten. Dat kwam ook door een nieuwe cirkelspeelster. Echter, na een stroef begin, werd zij goed verdedigd. Roda probeerde wel “druk links” en “druk rechts” op te zetten maar de meiden zagen teveel mogelijkheden om zelf een doelpoging te wagen.

Zoals ik al aangaf, Roda was een maatje te groot voor Indus en wonnen ook verdiend met 8-23!

Anoek: Wat een fantastisch pass naar Ilse! Dat kun jij zo goed! Ook hield jij een 7 meter uit het doel. Knap!

Anouk: Sneller, snelst. Bij elke break out was jij wel te vinden! Je scoorde er 5! Ook in de verdediging was je lekker fel aan het verdedigen.

Ilse: Een prachtig afstandsschot! Geef jezelf de tijd en ruimte voor je doelpogingen! 3 keer vond het doel!

Isabel: De oefenwedstrijd heeft geholpen. Wat was je aan het knokken op de cirkel met je tegenstander. 4 doelpunten!

Jill: Ik heb altijd het gevoel dat jij in slow motion beweegt tijdens een break out. Je benen en armen gaan elke kant op en ik ben altijd blij dat je niet valt. Ook jij 4 doelpunten! En wat was je weer goed bezig in de verdediging.

Kailyn: Je eerste wedstrijd en wat ging het goed. Je bent fel zat en dat is moeilijk te trainen. Blijf zo doorgaan en dan komen de doelpunten vanzelf. Je eerste gele kaart heb je al. Hahaha.

Laura: Begonnen in het doel en lekker gekeept. In de tweede helft stond je in het veld en pikte je er eentje mee! In de verdediging ben je fel en pak je goed aan!

Romy: Sterk in de aanval en sterk in de verdediging. Zag wel iets nieuws. Je keek beter naar je teamgenoten. Je zet druk en wanneer dat kon passte je naar de cirkel. Heel goed! Je scoorde 6 doelpunten.

Zaineb: Je zet goed druk richting het doel. Probeer eens te passeren zoals wij je dat leren. Dan geef je jezelf meer kans op een doelpunt. Hard gewerkt!

Al met al een hele leuke wedstrijd voor spelers, coaches en ouders!

Jullie trotse coaches!