HC1: De juiste ingrediënten

Vochtig kunstgras, natte bal en een offensieve verdediging. Dat waren vandaag bij uitstek de juiste ingrediënten voor een overwinning bij HVOS. Binnen de eerste minuut al meteen onderscheppen en scoren en dat ging zeker in de eerste tien minuten al een aantal keer.

Ook de verdediging stond als een huis, iedereen was geconcentreerd op het helpen van elkaar en je eigen aanvaller in de gaten houden. Uiteraard helpt het mee als je op kunstgras staat, dan zijn de bewegingen iets trager en moeilijk voor de tegenstander om over te gooien met een natte bal.

In de tweede helft moesten we iets meer ons best doen bij het verdedigen en uitkijken dat we niet te fel zijn op de verkeerde manier. Maar uiteindelijk was ook het laatste deel van de wedstrijd een veelvoud van onderscheppen en wegwezen.

Snelle acties, elkaar steeds meer zien, de keeper zijn hand goed intapen doet ook wonderen, en zo kwamen we aan een 13-21 overwinning.

Met nog één thuiswedstrijd te gaan stevenen we af op een eerste plek. Geniet ervan! Want in de zaal wordt alles anders en zullen we zien of dat niet opletten tijdens de training zijn vruchten afwerpt. 😛