DC1: Kameleon

Dit weekend mochten we aan de slag tegen ETC. Een team waar we nog niet eerder tegen gespeeld hadden. Ze hadden verloren tegen DWS en Ventura. Maar gewonnen van Atomium. We waren benieuwd.

Isabel was een weekendje weg met de familie (veel plezier). Gelukkig wilde Laura van de D ons uit de brand helpen. Superbedankt! Je deed het echt heel goed. Laura (die van de C) zou eigenlijk ook niet mee spelen maar had zo veel zin in handbal dat ze haar afspraak had verzet en toch mee kon spelen. Topper! (Naast deze wedstrijd heeft ze ook nog even een wedstrijd gekeept bij de meiden B op zaterdag)

Na de gebruikelijke voorbereiding konden we aan de slag. Geen yell, niet wisselen van kant.

Het veld was nat dus we gaven al aan dat dribbelen tot het minimum beperkt moest blijven.

Al in de eerste 5 minuten hadden we door dat we de bovenliggende partij waren. (Met “we” bedoel ik de coaches) de meiden zelf hadden dat nog niet door. We speelden voor het eerst tegen een 6-0 verdediging ipv de open verdediging van de vorige wedstrijden.

Zelf staan we 5-1 in de verdediging.

Nu zou je zeggen dat we daar goed mee om konden gaan. We trainen vaak zat op “druk links” en “druk rechts”. Je moet dan wel een aantal dingen doen. De naam zegt het al. Druk zetten. Wanneer dat wel goed gedaan werd vlogen we erdoor. Helaas bleven we nogal statisch. Dat de bal nat was hielp ook niet. Afstand schoten vlogen over omdat men gewoon geen grip had op de bal en passes gleden door de handjes. Dat gold gelukkig ook voor de tegenstander.

De meiden C hebben af en toe de neiging hetzelfde tempo en dreiging van de tegenstander overnemen. Ze krijgen kameleon trekjes. Het tempo was te laag en ze waren af en toe slordig. Dames, concentreer op je eigen spel! Hou je eigen tempo aan. Neem afstand van de verdediging en geef jezelf de ruimte voor je acties. Wees niet bang om aangepakt te worden.

Nu ben ik allemaal dingen aan het benoemen die beter kunnen. En eigenlijk is dat goed.

Van zulke wedstrijden kan je veel leren. Meer dan van wedstrijden die je met 20 punten verschil wint.

Natuurlijk zag ik ook dingen die het team heel goed deed.

Er werden ballen goed onderschept wat resulteerde in een break out. We zetten de tegenstander vast waardoor hun aanvallers de bal niet kwijt konden. (Helaas telde de scheids niet tot 3, en ook niet de stappen. Gelukkig was hij ook niet zo precies naar ons toe). We hielpen elkaar in de verdediging. Een paar afstand schoten kwamen goed door en waren onhoudbaar.

Hier komen wat veren:

Anne: Voor het eerst op een opbouwpositie. Dat was spannend maar je ging ervoor.

Anoek: Zoals altijd de middenopbouw. Ga wat meer voor je eigen kansen!

Anouk: Een blok beton met turbo beentjes. Geef jezelf de ruimte.

Ilse: Mooi afstandschot. Blijf jezelf de ruimte geven en pak ze aan in de verdediging.

Jill: Lekker pot gespeeld. Wat was jij irritant voor de tegenstander.

Kailyn: Alweer een doelpunt gezet! Probeer je positie goed aan te houden.

Romy: Rots in de branding. In de verdediging veel geleerd. J

Zainab: Jij werkt hard en pakt goed aan. Blijf zo doorgaan.

Laura: Lekker gekeept en een mooi doelpunt vanaf de cirkel. Op de verdediging hebben ze kennis mogen maken met je felheid.

Laura: Voor het eerst meegespeeld met de C. Je deed het goed en ging ook goed voor je eigen kansen. (en dat is knap voor iemand die voor het eerst meedoet) Ze grepen je 1 keer aan je arm (helaas geen 7 meter) maar de beweging was heel goed.

Danny: Bedankt voor het invallen voor Deirdre.

Eindstand: ETC – Roda:  9-17

Op naar de volgende wedstrijd.

Jullie trotse coach