DS1: het team maakt het verschil

Zowel de dames van Roda als die van tegenstander DWS hadden de eerste twee wedstrijden van de buitencompetitie gewonnen. Direct dus al een topper, waarin Roda de licht geblesseerde Maegan (die wel voor noodgevallen op de bank zat) de zieke Idy helaas moest missen. Dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn, blijkt uit het begin dat gelijk opgaat. Vera is “on fire” en scoort 3x in de eerste paar minuten vanaf de rechterhoek. Tot 6-6 gaat de score gelijk op maar in de laatste 10 minuten van de eerste helft plaatst Roda een tussensprint via goals van o.a. Nikki en Myrthe en wordt er een gaatje van 3 goals geslagen. Mede door goed keeperswerk van zowel Yvette als Eva staat er een voordelige stand van 10-8 bij rust op het mooie vernieuwde scorebord (met een hele irritante zoemer, dat dan weer wel).

Na rust blijft Roda als team opereren en gunnen ze elkaar allemaal de bal. In de verdediging wordt hard voor elkaar gewerkt en als iemand iets niet goed doet dan wordt er positief en opbeurend met elkaar gesproken. René heeft zijn zaakjes in korte tijd goed voor elkaar. Door drie doelpunten op rij van Simone wordt het beslissende gat geslagen. Floor is als spelverdeelster een aanwinst en zelfs met zijn vieren (2 tijdstraffen van 2 minuten) weet Roda via Yentl de goal van de tegenstander te vinden. Door doelpunten van Kim en Marieke loopt het verschil zelfs op naar 8 doelpunten waarvan er bij het laatste fluitsignaal nog 7 over zijn. De 21-14 overwinning tegen een goede tegenstander als DWS is een mooie teamprestatie en levert ook nog eens de eerste plaats in de competitie op.