DC1: Een samenvatting van een geweldig seizoen

Dit weekend hebben we onze laatste partij buiten gespeeld. Iedereen was aanwezig. Laat ik maar beginnen met het einde. We hebben na een hele leuke wedstrijd verloren met 14-17. Ja, het was inderdaad heel close. Maar er zat ook veel winst in.

Een wedstrijd verliezen maar toch de indruk hebben dat we veel gewonnen hebben. Het zit dan ook vaak in de details.

Hoe pak je een cirkelloper aan?

Controle over een bal.

Hoe verdedig je goed samen?

Zet je goed druk?

Ben je lekker fel in de verdediging en aanval?

In dit soort wedstrijden leer je wat werkt en wat niet.

Het hielp natuurlijk ook niet dat het aan het regenen was tijdens de wedstrijd. De bal was glad en dat merkte je regelmatig aan de spelers. Maar ja, dat had de tegenstander ook last van. Ik ben blij dat we weer naar binnengaan met de trainingen en wedstrijden. Toch zag ik een paar hele mooie break outs en acties

Ik ben heel trots op jullie hoe jullie gegroeid zijn het afgelopen seizoen. Als ik terugkijk naar het begin van het seizoen zijn jullie onherkenbaar veranderd. Dat komt natuurlijk door de goede/leuke trainingen van Stefan, maar nog belangrijker dan dat, jullie zijn steeds serieuzer gaan trainen. Je traint elkaar! Geef al je energie in de trainingen en wedstrijden!

Anne: Je bent onherkenbaar veranderd. Het meisje dat schuchter in het veld stond en amper een bal kon vangen is er niet meer. Je pikt je doelpuntjes mee. Jij bent de eerste die de rest aanspoort in de verdediging. Blijf werken aan je schot en passeerbeweging en dan knal je er nog meer in.

Anoek: Deeltijd keeper met een fantastische pass. Je bent een rustpunt in de aanval als MO. Je bent af en toe te voorzichtig. Laat dat los. Wanneer je dat niet bent ram je er zo doorheen met dat grote lijf van je.

Anouk: Je hebt een heel verlegen hoog stemmetje en dat maakt het contrast hoe je bent in het veld nog groter. Een (supersnel) blok beton in de verdediging en aanval. Geef jezelf de ruimte om je actie te maken en HOU DIE ARM HOOG. Ik vraag me wel eens af wat je directe tegenstander denkt wanneer ze je voor het eerst verdedigen in aanval en wat ze denkt na de wedstrijd. Angst/Respect?

Ilse: Een waanzinnig afstandsschot en overal inzetbaar. Hoe fijn is dat! Geef jezelf de tijd om dichter naar de keeper te komen. Je mag tot de 6 meter rennen. Je hebt dan nog meer kans om succesvol af te ronden.

Isabel: Wat heb jij een mooie techniek. Je maakt echter het af en toe te moeilijk voor jezelf. Hou het simpel. Blijf in jezelf geloven ook al lukken er dingen niet. Zo geef je jezelf energie maar ook je energie aan het team. Want een Isabel vol energie kan alles.

Jill: Als we het over spelers hebben die stappen maken kan jij niet ontbreken. Je bent steeds beter gaan trainen en dat zie je in je spel. Een ongelofelijk spelinzicht op de cirkel (Het team zien je alleen niet altijd) en ook heel veel teamspirit. Blijf werken aan je schot en je sprongschot en dan ben je onstuitbaar.

Kailyn: Onze linkshandige speler. Wat een weelde. Ook jij hebt grote stappen gemaakt en je hebt veel plezier in de trainingen. Je hebt je doelpunten al meegepikt. Blijf zo hard trainen! Je bent lekker fel!

Laura: Deeltijd keeper met veel talent. Je brengt veel energie in het veld en naar de training. Dat is heel belangrijk want daar wordt iedereen beter van. Ze hebben het deze wedstrijd gemerkt bij de tegenstander wanneer ze aanvielen. Wat een blok graniet staat daar. Blijf werken aan je passing en schot dan word je nog gevaarlijker!

Romy: Jij bent de afgelopen jaren uitgegroeid tot een hele goede speler. Je hebt een goede passeerbeweging en je bent heel sterk met een hard schot. Blijf je passeer opties en je schot opties uitbreiden. Ook in de verdediging ben je moeilijk te passeren. Compliment van de dag was dat de tegenstander onder de indruk was van je schot. Supertof!

Zainab: Als er iemand hard werk in de training dan ben jij het wel. Je doet altijd je best. De enige horde die je moet nemen ben jezelf. Blijf je passeer beweging oefenen zodat je in een betere positie komt om te scoren.

Stefan: Wat hebben ze toch een geluk met een trainer zoals jij. Je geeft altijd 100 procent en je geeft veel energie. Top!

De coach