HC1: Sepp Spek Glunder Blunder

Uiteindelijk hadden we het veld van DWS allemaal gevonden. Opengebroken weg, geen parkeerplek in de buurt, dus uiteindelijk 10 tot 15 minuten lopen, de warming-up op een benauwde dag.

Dat we het van tevoren benauwd hadden vanwege de tegenstander was alleen onterecht. De eerste helft ging zo soepel en vlot, ondanks dat we geen enkele aanval hebben kunnen spelen met druk of een systeem.

Om dan te zien hoe de spelers zich, ervaren maar ook onervaren, zo konden aanpassen geeft goed weer wat het oplossend vermogen is van het team.

Als we alle mooie dingen even opsommen en de minder leuke dingen achterwege laten:

Sepp: Glunderde aan de kant en was vreselijk verbaasd over hoe goed het wel niet ging. Zoals zijn coach al tegen hem zei “Kijk, we hebben weer een ‘wat de vuk?!’ momentje”

Kyano: Moest toch even laten zien dat hij ook kan scoren, en hoe! Kijk, die pik je dan toch mooi nog even op de valreep mee dit seizoen!

Jesse: Is niet voor één gat te vangen en denderde aardig door met zijn schijnbewegingen. Opbouw, midden, dat is duidelijk je plek!

Joshua: Heeft er genoeg om zijn oren gehad, maar heeft er ook genoeg kunnen houden met de welbekende reflexen en de benen laten staan!

Milan: Heeft iets met de paal en duidelijk overwonnen, maar ook ontdekt dat die paal via de hoek zeer nuttig kan zijn!

Guido: Of je de speler wel normaal los wil laten! Foei? Geen idee, zo spannend was het niet. Maar ook jij hebt je puntjes kunnen pakken!

Steef: Op de opbouw stond je daar prima te verdedigen! Vergeet niet je handen hoger te houden, je hebt ze echt nodig. En je snapt nu dat je zelf ook kunt scoren door gewoon je sprongschot te doen he!

River: Told you so, ze gaan allemaal om je vragen… Ik zou bij de volgende keer gewoon vragen “wat schuift het?”, na de Treffers heb je dus keuze genoeg!

De eindstand van 30-27 verlies laten we maar even voor wat het is. Foutjes kunnen nu eenmaal gebeuren en tijdens de spek-en-bonen wedstrijden gaan we er niet op letten. Als we allemaal het gevoel hebben dat de ruststand niet klopt, jammer dan, het was een lekkere pot handbal en we hebben duidelijk laten blijken nog heel veel in ons mars te hebben na zo’n lange stilstand!

De coach