DC1: Laatste wedstrijd van…

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen. (Kailyn en Zainab waren er niet maar gelukkig kon Sterre ons helpen. Top!) Deze keer tegen Drechtsteden. (Conventus). De wedstrijd daarvoor ging niet door omdat we te weinig spelers hadden, dus we hadden er wel zin in. Onze tegenstanders hebben te weinig spelers in het team en dat hebben ze opgelost door twee jongens mee te laten spelen. Een c-mix dus. Anouk gaf aan dat wij ook een aantal jongen kunnen vragen… Een goed idee maar nadat ik er even over nagedacht had heb ik het niet gedaan. Ik heb vertrouwen in jullie. Jullie trainen hard, groeien elke week in het handbalspel en inzicht. Zo leren jullie meer.

Conventus heeft alle wedstrijden gewonnen en ook van het team waar wij van verloren hadden. Plus de tegenstander heeft twee flinke jongens (formaat Romy) bij zich. Dus dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was helder.

Verder was dit de laatste wedstrijd van Romy en Anne. Snif.

Wat hebben we genoten van jullie de afgelopen jaren.

Anne: Altijd hard aan het werk tijdens de training en tijdens de wedstrijd. Wat ben jij gegroeid de afgelopen jaren. Van schuchter meisje op de hoek tot een speler die durft in te starten zonder de bal en te schieten op doel.

Romy: Het handbal spel is onder jouw huid gekropen. Je wilt meer. Vorig jaar ben je nog gebleven maar toen gaven Stefan en ik al aan dat, als je nog beter wilt worden, je naar een club moet gaan die op een hoger niveau speelt. Volgend seizoen speel je bij Oliveo en ze mogen blij zijn met je. Het stille meisje op het veld is weg. Er staat nu een jonge meid die verdedigers het bos in stuurt en aanvallers in hun beweging stopt. Veel plezier!

Nu de wedstrijd.

Het was ondanks de bewolking warm, heel warm. Maar de meiden gingen goed van start door goed samenspel en individuele acties. De tegenstander wist niet wat hun overkwam.

Ik ook niet want de tegenstanders waren gemiddeld een halve kop groter.

Maar uiteindelijk vonden zij ook het doel. De eerste helft hielden de teams elkaar goed in balans. Roda had wel meer moeite om het net van het doel te vinden. (ik denk dat we wel 8 open doelpogingen (wel heel knap hoe die tot stand kwamen) niet goed afrondde).

Het was mooi om te zien dat er dingen die we trainen jullie zien toepassen in het veld. Wissels, druk zetten en afspelen. In de verdediging overnemen, praten in de verdediging.

Qua techniek waren jullie beter dan de tegenstander.

In de tweede helft begon de hitte in te hakken op de spelers. Dat kon je merken aan de afrondingen en de foute passing. En als wij ze niet maken krijgt de tegenstander meer zelfvertrouwen. We hebben deze wedstrijd verloren, maar ik heb het gevoel dat het ook zo maar de andere kant op had kunnen vallen. Als ik jullie zo zie spelen zijn jullie zo veel beter dan twee jaar geleden in techniek en felheid!

Eindstand 18-26

Romy en Anne: Zie bovenstaande. Ik blijf aan de gang met die veren!

Anouk: Wat ben jij sterk! Regelmatig hing een verdediger aan je nek en ging je toch door tot dat de scheid floot. Wat een gave passeerbeweging maakte je in de wedstrijd. Helemaal naar binnen trekken om dat met een explosieve beweging je tegenstander het bos in te sturen. Wauw!

Ilse: In de verdediging kreeg jij een van de boys tegen je en daar had je in het begin even moeite mee. Toen je eenmaal wat beter in je vel zat had hij niets meer te vertellen. In de aanval ben je altijd gevaarlijk met dat harde schot van je.

Isabel: Wat maak jij snel vriendinnen op de cirkel. Dat is een goed teken. Wees lekker irritant. Je heb een hele mooie techniek. Nu nog dat doel vinden!

Anoek: Je wordt steeds bewegelijker in de aanval. In de verdediging ben je ook steeds feller. Heel goed! Dat je geen 7 meter kreeg voor die duw in de lucht is jammer maar het is tekenend voor je dat je even informeerde naar het meisje waarop je daarna landde.

Laura: Geblesseerd maar toch komen keepen. Jij geeft het team een brok energie. Je bent fel en de tegenstander mag blij zijn dat je in het doel staat. Heel even dan,  want je hield er weer een paar mooi uit! Top!

Sterre: Weer was je er om ons te helpen! Supergaaf. Volgend jaar zit je er officieel bij en volgens mij klikt het goed met het team. Je bent in te zetten op verschillende posities en dat is zooooo fijn!

Op naar een gezond en leuk seizoen!!!!

Jullie trotse coaches en trainers