DS1: Teamspirit is de sleutel tot winst

Vandaag stond de derde wedstrijd van de competitie op het programma. De rit ging naar Rozenburg waar de geduchte tegenstander Indus zijn thuisbasis heeft. Door een aantal vakantiegangers en blessures moesten we het doen met slechts één wissel. Ook onze vaste verslaggever was afwezig waardoor dit verslag dus vanuit een andere kijk (het veld) geschreven is.

De opdracht was simpel: speel je eigen spel en verdeel je energie.

Indus staat erom bekend dat ze regelmatig 4-2 spelen in de aanval dus daar moest wel even goed op gelet worden. Met de zon in onze rug startten we vol goede moed aan de wedstrijd. De eerste helft verliep met wat ups en downs en dan was de warmte nog wel de grootste down. Ondanks deze warmte hielden we wel ons koppie erbij en gingen we de rust in met een 5-9 voorsprong.

De tweede helft begon heel moeizaam. Dit keer hadden we de zon in het gezicht, helaas waren de voorspelde wolken niet aanwezig… Verdedigend zat het potdicht, maar aanvallend werd er de eerste tien minuten niet door Roda gescoord. Dit resulteerde in het feit dat Indus tot 1 doelpunt verschil kon inlopen. Gelukkig lieten de dames dit niet zomaar gebeuren en wisten ze zich te herpakken. Met een score van 12-18 op het scorebord klonk het eindsignaal en konden de punten weer mee naar Rotterdam.

Het was geen beste wedstrijd voor de dames, maar dankzij de teamspirit (ook vanaf de bank) is deze wedstrijd toch gewonnen.

Leuke bijkomstigheid van deze dag is dat DIOS gelijk heeft gespeeld, waardoor de dames nu op een eerste plek staan in de competitie. Zullen ze dit vasthouden? Een beetje support zou wel helpen!!!

Aanstaande zondag spelen wij om 12.00 uur thuis tegen VELO en dan hopen we onze supporters weer te zien!