HS1: Nu wel op scherp

Waar we vorige week nog, met name de eerste helft, moesten inkomen en daardoor al snel tegen een achterstand aankeken, was het vandaag een complete andere wedstrijd.

Met WHC hadden we een bekende tegenstander op bezoek. WHC is een ploeg met ervaring en ze zijn goed op elkaar ingespeeld, maar waar wij met snelheid het verschil moeten kunnen maken. De tactiek was dan ook helder, offensief verdedigen, snelheid in de omschakeling en hoog baltempo in de aanval.

En als (interim-)coach heb je een makkelijke dag als het team vanaf het eerste moment zich aan de afspraken houdt. Er werd fel verdedigend, veel breaks outs gelopen en in de aanval mooie systemen gespeeld. Er werd door iedereen veel gescoord (of nouja, 1 iemand vond dat we bij 29 doelpunten wel genoeg hadden gescoord….), daar kwam bij dat met Nick als sluitpost WHC moeilijk tot scoren kwam.

Natuurlijk waren er ook iets mindere fases in de wedstrijd, maar een eindstand van 29-13 geeft voor de rest duidelijk aan dat wij vandaag de betere partij waren. Hopelijk houden we deze vorm nog even vast, want dan kan dit een leuk seizoen gaan worden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SOS-Kwieksport op het programma, dan is het weer aan Thijs om de 2 punten binnen te halen (en een verslag te schrijven!?)