HS1: Een moeizame wedstrijd

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Twist op het programma. Een wedstrijd waarvan op papier mag worden verwacht dat we die kunnen winnen. Echter blijkt Twist al meer dan eens een stugge tegenstander te zijn.

Iets minder fris dan de afgelopen weken begonnen we aan de wedstrijd. De 3luik van zaterdagavond was bij sommige nog voelbaar in de benen. Dat Twist net als wij het tempo hoog hield hielp niet mee.

We begonnen, met name aanvallend, aardig aan de wedstrijd. Verdedigend kregen we niet echt grip op ze. Te makkelijk kon Twist passeren of tot schot komen. Het is dat ze niet alle kansen wisten te benutten. Aanvallend liep het in het eerste deel van de wedstrijd beter. Het tempo lag hoog, er was veel druk en met name Luc was gevaarlijk vanaf de opbouw.

Twist stond offensief te verdedigen waardoor er voor ons veel ruimte lag aan de cirkel. Met onze tempo moest het geen probleem worden om kansen te creëren. Maar helaas ontbrak vandaag de scherpte om dit goed uit te spelen. De passing ging niet lekker en waar we afgelopen weken de rust hadden om de juiste keuzes te maken waren we vandaag erg gehaast.

Met 1 punt voorsprong gingen we de rust in, maar we hadden er zo 5 achter kunnen staan. De tweede helft moest echt een stuk beter. Het lukte ons alleen niet om de knop om te zetten. De frustratie over de moeizame wedstrijd werd steeds meer zichtbaar en daarmee werd het meer en meer een wedstrijd tegen onszelf.

We komen nog tot 3 punten voorsprong, maar Twist bleef tot het einde werken voor een overwinning. Langzaam kwamen ze terug en wisten vlak voor tijd nog de winnende te maken. Voor de neutrale kijker en het publiek van Twist ongetwijfeld een mooie wedstrijd om te zien. Voor ons zat het er vandaag gewoon niet in.

We gaan dit snel vergeten en komende week de focus verleggen op Ventura. We spelen zondag om 13.15 thuis en het beloofd weer een spannende pot te worden. We hebben wat goed te maken.