DB1: Uit tegen Vires

Op 9 oktober werden we voor de competitie verwacht in Gouda bij de handbalclub Vires. Voor wie het nog niet wist, de volledige Latijnse naam is Vires et Celeritas (kracht en snelheid) en deze club is opgericht in 1928. Daarmee één van de oudste nog bestaande handbalverenigingen in ons land. Voor een club met een dergelijke historie zitten ze momenteel wel wat weggestopt in Gouda op een troosteloze parkeerplaats naast een hangplek voor jongeren… maar wie weet komt de oude glorie ooit weer terug. Toen we met ons team aankwamen was er nog helemaal niemand aanwezig en stonden we op een parkeerplaats voor een gesloten hek.

Nadat de bladeren waren opgeveegd en wij ons als toeschouwer op veilige afstand van het veld hadden geïnstalleerd met een plastic tuinstoel, kregen we op deze zonnige ochtend een mooie pot handbal voorgeschoteld. Het was een fijne wedstrijd om naar te kijken. Roda was vanaf de start alert en wakker… dat is wel eens anders.. Er werd fris en wakker rondgespeeld.

De tegenstander was sterk en speelde ook heel goed. Zij hadden een aantal boomlange dames die door Roda verdedigd moesten worden. Bijvoorbeeld Nienke stond tegenover een bijna twee keer zo grote tegenstander… dus handjes in de lucht. Roda kreeg ook een penalty mee en die werd benut, jammer dat die ene daarna werd gemist. Met een scherp fluitende maar wel neutrale scheidsrechter kwamen we wel op een aantal gele kaarten uit. Maar ja, dat heb je als je scherp speelt. Ook werden er verdacht veel loop overtredingen bij Roda vastgesteld… puntje voor de evaluatie…

In het spel zagen we verder veel variatie en leuke aanvallen van Roda. Ook werd een doelpunt gescoord met een briljante lob. De verdediging stond als een huis en liet zich niet overrompelen door de snelle en vaak veel grotere dames van Vires. Wat ook hielp is dat onze keeper Laura in een briljante vorm stak en veel ballen uit ons doel heeft gehouden.

Uiteindelijk is het 18-16 voor Vires geworden. Dit is echter zo een wedstrijd waar we toch met veel plezier op terugkijken. Verliezen is minder erg als je weet dat je goed gespeeld hebt. De wedstrijd was spannend, goed en fijn om naar te kijken. Vandaag hebben de dames zich goed vermaakt en van hun beste kant laten zien. De toeschouwers en de coach zijn tevreden.