Zomeravondcompetities Handbal

Door de jaren heen zijn er veel verschillende initiatieven geweest om ook niet-leden aan het handballen te krijgen, de intentie van de Zomeravond competitie was om ouders van jeugdleden, buren, collega’s, klasgenoten en vrienden kennis te laten maken met deze onwijs leuke sport.

Toen mij gevraagd werd om een stukje over het fenomeen Zomeravondcompetitie te schrijven moest ik even duiken in mijn Roda e-mail verleden. We waren al een aantal jaren aan de gang voor ik me intensief met deze avonden ben gaan bemoeien, en jarenlang met een team van mijn toenmalige werk (Nidera) deelnam.

We probeerden als kantinecommissie om buiten het sportieve deel ook de vereniging van extra inkomsten te voorzien. Vanaf 2010 organiseerden we 3 dinsdagavonden, die werden afgesloten met een BBQ.

Klinkende namen als Dream Team, Best Friends, Komkommermetal, Pincoff’s en 1? jaar zelfs Nidera 1 en 2 brachten al veel plezier voordat men het veld zelfs maar had betreden, ook werden er voor de echte fanaten vooraf een paar trainingsavonden verzorgd, waardoor voor sommigen onder ons de competitie wel 6 weken duurde.

Omdat we bij Roda altijd graag onze vrijwilligers in het zonnetje zetten en jaarlijks willen bedanken voor hun inzet op welk vlak dan ook, zijn we begonnen rond 2013 om hen jaarlijks voor de BBQ uit te nodigen, ik hoef niet te zeggen dat de meesten hier gretig gebruik van maakten, teamleiders, coaches, trainers, scheidsrechters, commissieleden en bestuur waren dus in grote getale van de partij. Ook werd de kans aangegrepen om met veel publiek zilveren fluiten aan onze fantastische scheidsrechters uit te reiken.

Er staan nog wel wat foto’s van deze legendarische avonden op de website, waarvan die van 2015 wel de aller drukste was. Deelname met 8 teams aan de Zomeravondcompetitie en een BBQ voor meer dan 100 personen.

Helaas werd het steeds lastiger om dit allemaal op de doordeweekse avonden te organiseren, en hebben we besloten om in 2016 het toernooi op 1 dag te houden.

Aangezien er steeds minder bedrijven meededen en steeds meer (jeugd) leden en hun ouders, is de Zomeravond competitie geluidloos veranderd in de huidige jaarlijkse vrijwilligersdag.

Door Corona is helaas alles anders, dus laten we hopen dat we heel snel weer terug naar normaal kunnen en alle mooie tradities weer in ere kunnen herstellen.

Sportieve groeten,

Sandra Schelling