D1: Lekker trainen of is het toch een wedstrijd?

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen DWS. Zonder trainingen in de voorgaande week startten we aan de wedstrijd. Zonder training? Nou daar dachten de spelers zelf anders over… Op hun dooie gemakkie begonnen ze aan de wedstrijd, dit doen ze op een training namelijk ook… Alleen wanneer je dit in een wedstrijd doet, dan vliegen de doelpunten je om de oren. Dankzij het enthousiaste geschreeuw van met name twee van de drie coaches kregen we de spelers toch nog in de wedstrijd. In de loop van de eerste helft werden ze wakker en begonnen ze meer in beweging te komen. Hierdoor kregen we ook kansen om te scoren en moest DWS iets meer moeite doen om onze verdediging te passeren. Desalniettemin gingen we de rust in met een 12-15 achterstand.

In de rust een duidelijke uitleg gegeven over hoe je samen moet verdedigen. Het aanpakken waar de afgelopen weken zo op is gehamerd (en ja jongens, ook al zijn het meisjes!) is nu gelukkig goed terug te zien. Alleen DWS wist heel goed de cirkel te vinden, waardoor wij meer samen moesten gaan werken.

Het doet wat met een trainer/coach, wanneer er na je uitleg en motiverende woorden door je spelers wordt besloten dat ze dit nog kunnen winnen. En ze vervolgens onder jouw leiding met zoveel positiviteit het veld weer ingaan. Dus voor de senioren onder ons die dit verslag lezen, coachen en training geven aan onze jeugd is leuk en belangrijk! Wij zoeken jou!

Met volledige inzet gingen we de tweede helft in. Het werd een spannende tweede helft waarbij er aan beide kanten lekker door werd gescoord. De tips uit de rust werden goed opgepakt, waardoor er goed samengewerkt werd in de verdediging. Aanvallend gingen we er gelijk tegenaan en was er veel meer beweging te zien. De coaches gingen ook door zoals in de eerste helft (met een tikkeltje meer innerlijke spanning).  Dit alles resulteerde in een overwinning van 23-20! Wederom een echte teamprestatie!