Die ene keer dat je…

Luidkeels “Payback!” mag brullen richting je eigen koter(s), ze doelbewust en zonder in te houden duidelijk maakt dat zij nog niet klaar zijn voor het echte leven, ondanks dat je zelf met kleine ongemakken uiteindelijk bij de EHBO-post belandt.

De dag dat paps en/of mams ook aan jou laten zien, wat zij al jaar en dag langs de kant brullen, hoe JIJ moet spelen.

Die ene keer dat je…

Ze laat voelen zonder ook maar één verkeerd woord te zeggen, waar alleen de grijns op je jonge gezicht duidelijke taal spreekt “TOLD YOU SO!”. Waar je bij voorbaat weet dat als er geen afsluitende BBQ is, de kans groot is dat er door wat ongemakken ook niet gekookt wordt die avond. Dus Mac!

We praten uiteraard over de Ouder-jeugddag.

De dag waar we vanuit de vereniging altijd netjes evenwichtige teams proberen te vormen met jong en oud gecombineerd, maar meestal eindigt die dag nog met een niet officieel samengesteld zooitje ongeregeld (ouders) tegen de jeugd.

En precies daar ontstaan dan de meeste blessures. We hebben er al aardig wat zien gaan met een spierscheurtje, peesscheurtje, enkelprobleempje of zelfs face down op het teerveld.

De kinderen? Nee, die kijken meestal verwonderd naar elkaar.

“Da’s toch jouw vader die daar op de grond ligt?”

“Euh, ja…”

“Wat kan die grappig jammeren hihi!”

Tja, het is wel weer een tijdje geleden dat we een échte ouder-jeugddag hebben gehad. De laatste paar keren werd het “verenigingsdag”. Ook heel erg gezellig, maar toch net even anders…

Die heerlijke revanche op ouders met je groepje gemengde guppen tezamen met coach/trainer tegen al die ouders. Dat waren de hardcore wedstrijden!

Het wordt weer tijd voor een echte ouder-jeugddag!

En uiteraard ook een verenigingsdag, want dan kun je jezelf als jeugdspeler in de kijker spelen bij DS1 en/of HS1.

En vraag ze dan om een handtekening!  Wie weet kun jij er op die manier eentje emotioneel strikken en daarmee binden aan je team, als trainer voor het volgende seizoen!