Toernooien

Als handballer is het belangrijk om binding te hebben met je team, maar ook met de vereniging. En hoe kun je dat beter ontwikkelen dan door elkaar te zien spelen. Dat is een reden waarom Roda ´71 al sinds jaar en dag meedoet aan toernooien. Vaak waren we te vinden in Prinsenbeek op het terrein van eerst Tornado en later United Breda. Van jong tot oud konden we wedstrijden spelen op een omgetoverd voetbalveld. Soms konden we het kamp en toernooi samenvoegen zoals in Mill of bij HV Zaanstreek. Feesten en slapen op het terrein en de volgende dag fris op om lekker de leukste sport ter wereld te beoefenen!

Bijkomend voordeel is dat je niet alleen tegen verenigingen uit de buurt moest spelen, maar ook tegen opponenten die nog niet wisten hoe goed wij waren. Zo af en toe zelfs de buitenlandse uitdaging uit België of Duitsland, zodat onze naamsbekendheid echt vergroot kon worden.

Met schema´s in de weer om te weten op welk moment je bij welk veld moest spelen of waar je kon kijken en picknickend vanaf een vaste ´Rodaplek´. Na afloop natuurlijk met de vele bekers naar huis en weer een hoop ervaringen rijker.

Het is een traditie die al heel lang bestaat bij Roda en ook echt een onderdeel is van wie we zijn. Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst weer lang genieten van mooie toernooien waar we altijd veel plezier hebben en meer dan eens met een hoop prijzen huiswaarts keren.

Eén verhaal gonst nog wel rond sinds 2017; geen Slagroom Battle meer… De rit terug naar huis was niet bepaald fris…