DB1: Uit de startblokken

Na een lange periode zonder wedstrijden ging het eindelijk gebeuren. Zondag 13 februari konden we met veel moeite een team samenstellen met 8 spelers. Laura uit de C kon ons gelukkig helpen. Dat was heel fijn want dan hadden we 1 wissel en dan konden de meiden af en toe uitblazen.

Deze keer mochten we tegen Gemini aantreden. Een vereniging met een hele mooie zaal. De dames van Gemini hebben normaal gesproken 5 wissels maar ook daar heeft corona toegeslagen. Deze keer hadden ze er net zoveel als wij.

Nadat we Laura warm hadden gegooid kon de wedstrijd beginnen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen verwachtingen had. Het was lang geleden dat ze gespeeld hadden en een wedstrijd is toch anders dan een training. Maar de sfeer was goed bij de meiden. Ik was dus blij verrast dat Roda meteen fel van start ging. Zoals verwacht verdedigde Gemini met een 3 2 1 verdediging. Door zoveel ruimte te geven konden de meiden van Roda zich af en toe niet inhouden. Een rustige aanval kregen we in het begin niet echt van de grond.

Doordat we dus veel 1 op 1 probeerde te passeren verloren we (vooral in het begin) veel de bal en kregen we een snelle tegenaanval. Gelukkig hebben we dan daar Nienke. Zij pikte de ene na de andere lange bal uit de lucht voordat ze de tegenstander bereikten. Zij is snel! Na verloop van tijd kwam het roepen van de coach toch bij de oren van de Roda meiden en begonnen ze wat meer SAMEN aan te vallen. Door de beweging kreeg Anoek ruimte om af en toe een afstandsschot af te vuren en medespelers de bal te passen. Al die ruimte was vooral voor Anouk (nee dat is niet dezelfde als Anoek) een verleiding die ze moeilijk kon weerstaan. Het is mooi om te zien dat ze door een verdediging heen beukt, nadat hun coach ze waarschuwt hoe ze Anouk moeten verdedigen. Ook in de verdediging was ze ijzersterk. In onze verdediging bleven de meiden ook alert en vooral Jill was heel irritant voor de aanvallers waardoor ze regelmatig een aanval moesten afbreken of de bal gewoon kwijtraakten aan Jill. Op de cirkel kreeg ze ook regelmatig de bal die ze mooi afrondde. Zoals altijd was Ilse lekker fanatiek. In de eerste helft kreeg ze de bal niet vaak in het doel maar in de tweede helft had ze daar geen last meer van. Al die ruimte liet ook Isabel niet onbewogen. Je kan zien dat we veel oefenen op passeren en voor je eigen kans gaan. Zoals ik al schreef liep het goed in de verdediging. Er waren weinig kansen voor Gemini, maar wanneer ze erdoor kwamen is het heel fijn wanneer je iemand hebt staan als Laura. Onbewogen houdt ze de ene na de andere bal. Ook 7 meters gaan er bij haar niet zomaar in. Super goed gekeept!

En dan hebben we nog Laura (nee dat is niet dezelfde als Laura). Laura bedankt dat je op zo’n korte termijn nog mee kon spelen. Je hebt zelfs een doelpunt gemaakt!

Het niveauverschil was duidelijk zichtbaar. De meiden van Roda71 waren gewoon sterker en beter. Dat is zo mooi om te zien hoeveel ze gegroeid zijn

Eindstand Gemini – Roda

11-26

Jullie trotse coaches