Onze ereleden

50 jaar wordt je niet zomaar. Daarvoor heb je leden nodig met passie voor de sport en liefde voor de club, die zich vrijwillig inzetten om de vereniging draaiende te houden. Sommige van die vrijwilligers hebben zich in de afgelopen 50 jaar op een uitzonderlijke manier ingezet voor de vereniging. Deze leden zijn daarvoor benoemd tot lid van Verdienste of Erelid van de vereniging.

Deze twee weken zetten wij onze ereleden in het zonnetje voor hun uitzonderlijke inzet in de afgelopen 50 jaar.

Bep Dobber “Tante Bep”

Zij was het die, samen met enkele anderen, onze mooie handbalvereniging heeft opgericht. Begonnen op Laag Zestienhoven eerst als voorzitter van Neptunus en later ook van Roda. Naast een bestuursfunctie ook actief geweest als teambegeleider en organisator van kampen en toernooien. Een echte duizendpoot die altijd bezig was voor de vereniging.

 

 

 

Aat Blommers

Opvolger van “Tante” Bep als voorzitter van Roda ’71, is hij minimaal 10 jaar geweest.  Heeft met Jan Baijens (toen vice voorzitter) Joop Delmee (penningmeester) en Sandra Schelling (secretaresse, toen nog van Tilborgh) de aanzet en uitvoering gegeven aan de huidige bouw van de kantine. 

Zie hier ook het krantenartikel

 

 

Jan Baijens

Een icoon van de club. Vanaf het begin is hij actief geweest als vrijwilliger voor de vereniging. Zo is hij 14 jaar lang voorzitter geweest, ruim 40 jaar scheidsrechter, trainer/coach van diverse teams en actief geweest in verschillende werkgroepen als bij de bouw van de kantine, de sponsorcommissie en het 40 jarige jubileum. Ook nadat hij officieel al gestopt was als bestuurslid, was hij altijd bereid om te helpen als dat nodig was. Om hem, als verenigingsman in hart en nieren, iemand die jarenlang alles heeft gedaan voor de vereniging, te bedanken is het plein voor de kantine omgedoopt tot het Jan Baijensplein.