DS1: HVOS – Heel Veel Onnodige Spanning

Om mee te blijven doen om het kampioenschap was de opdracht voor de dames van René duidelijk, winnen van HVOS.

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Nicole begint sterk in de goal, maar raakt jammer genoeg snel geblesseerd. Gelukkig keept Yvette een prima wedstrijd en krijgt ze voor rust maar 6 doelpunten tegen. Mede door prima verdedigend werk van Idy, Maegan en Myrthe. Nikki scoort 3x, Yentl en Kim 2x en Simone 1x waardoor met een 8-6 voorsprong de rust wordt bereikt.

In de 2e helft bouwt Roda de voorsprong in het eerste kwartier na rust uit tot 13-8 en lijkt er niets aan de hand. Maar dan wordt het spel heel slordig en komt HVOS puntje voor puntje dichterbij. Sterker nog, het wordt 13-13 en 5 minuten voor tijd zelfs 13-14 waardoor puntenverlies, en dus afhaken om het kampioenschap, dreigt. Maar gelukkig valt de 14-14 en brengt de rebound na een gemiste 7 meter in de laatste minuut de verlossende 15-14 eindstand op het bord. De doelpunten in de 2e helft kwamen van Nikki 4x, Floor, Kim en Simone 1x.

Over 2 weken de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper TOGB. Over spannende wedstrijden gesproken.