Onze ereleden

50 jaar wordt je niet zomaar. Daarvoor heb je leden nodig met passie voor de sport en liefde voor de club, die zich vrijwillig inzetten om de vereniging draaiende te houden. Sommige van die vrijwilligers hebben zich in de afgelopen 50 jaar op een uitzonderlijke manier ingezet voor de vereniging. Deze leden zijn daarvoor benoemd tot lid van Verdienste of Erelid van de vereniging.

Deze twee weken zetten wij onze ereleden in het zonnetje voor hun uitzonderlijke inzet in de afgelopen 50 jaar.

John Verhoeven

John Verhoeven heeft zicht jarenlang in diverse functies ingezet voor de vereniging. Zowel als verenigingsscheidsrechter en als trainer van diverse teams heeft hij iedereen in zijn actieve periode wel onder zijn hoede gehad. Maar de meeste zullen hem vooral herinneren als de trainer en begeleider van het G-team. 25 jaar lang zorgde hij dat ook deze groep onderdeel was van de vereniging.

 

 

 

Joop Delmee

Als langst zittende penningmeester heeft hij zich jarenlang ingezet voor de vereniging. Hij was in die rol betrokken bij de grote veranderingen binnen Roda’71, zoals bijvoorbeeld de bouw van de kantine en de uitgifte van obligaties. Om extra inkomsten te generen bracht hij bovendien jarenlang het oud papier weg (wat toen nog per kilo een leuk extraatje opleverde). Naast zijn rol als penningmeester was hij jarenlang trainer en teambegeleider van diverse teams en is hij bijna 40 jaar als scheidsrechter actief geweest. En tot een jaar of 10 geleden speelde hij nog steeds bij heren 2.

 

 

Hennie Slis

Het is pas een paar jaar geleden, op de leeftijd van 74, dat Hennie gestopt is met fluiten. Na ruim 30 jaar als scheidsrechter was het tijd om het over te dragen aan een nieuwe generatie. Maar niet alleen als scheidsrechter was Hennie al die jaren actief. In al die jaren als lid van de vereniging was hij als klusjesman bezig in en om de kantine. Van de bouw van de kantine, tot schilderwerk en het maken van doelverlagers. Hij was altijd bereid tot het uitvoeren van werkzaamheden in en om de kantine.

 

 

Sandra Schelling

Wat deed ze niet. Sandra Schelling heeft in zo’n beetje alle commissie gezeten en is overal betrokken bij geweest. Begonnen als barmedewerker, maar via de kantinecommissie en jeugdcommissie steeds meer voor de vereniging gaan doen. Jeugdkamp, zomeravondcompetitie en het 40jarige jubileum. Bij elke activiteit was ze betrokken. Daarnaast ook nog diverse jaren als secretaresse in het bestuur veel voor de vereniging gedaan.