DS1: Pieken op het juiste moment

Als de spanning het hoogst is en je kunt dan je beste wedstrijd van het seizoen spelen dan ben je echt een heel goed team. Om de strijd om het kampioenschap naar een climax te brengen voor de laatste wedstrijd moest er gewonnen worden van een van de mede koplopers TOGB (die bij winst zo goed als kampioen zou zijn vanwege het veel betere doelsaldo) en het liefst met een zo groot mogelijk verschil. Dan helpt het niet als je binnen een paar minuten met 0-3 achter staat. Maar vanaf dat moment beginnen de dames alle schroom van zich af te werpen en door geweldig verdedigen en mooie goals wordt het 7-5 na een minuut of 20. En dan wordt er pas echt gas gegeven en lopen de dames in de laatste paar minuten voor rust uit naar een 12-7 ruststand.

De 2e helft wordt het hoge niveau vastgehouden, mede doordat Yvette werkelijk de ene na de andere bal weet te stoppen. TOGB probeert van alles maar dichterbij dan 3 doelpunten komen ze niet. In het laatste kwartier lukt vrijwel alles bij de dames en de ene treffer is nog fraaier uitgespeeld dan de andere. De voorsprong wordt steeds groter en is vlak voor tijd zelfs 10 doelpunten. De eindstand wordt uiteindelijk 26-17 en daarmee wordt de strijd om het kampioenschap ongemeend spannend over 2 weken. Roda (uit bij Twist) staat 1 doelpunt voor op Indus (uit bij DWS2) en beide teams moeten de laatste wedstrijd dus winnen en dan ook nog eens met en zo groot mogelijk verschil. Wanneer beide teams verliezen dan is TOGB alsnog de lachende derde.

Kom op 8 mei de dames van René dus aanmoedigen in hun strijd voor het kampioenschap.