DS1: wat een TEAM, wat een KAMPIOEN

De opdracht vandaag is even simpel als moeilijk. Met minimaal net zoveel doelpunten verschil van Twist winnen als Indus van DWS2 gaat winnen.

De dames van René beginnen, zonder de geblesseerden Marieke en Nicole, wat moeizaam met een 2-0 en 3-2 achterstand, maar dan gaat het langzaam maar zeker draaien. Met name verdedigend staat het als een huis en houden Idy, Vera en Nikki alles tegen. Maegan en Kim nemen de meeste doelpunten in de 1e helft voor hun rekening, maar ook Yentl en Myrthe pakken hun doelpunten mee. De rust wordt met een 5-11 voorsprong bereikt. De vraag is maar of dit voldoende is.

Na 10 minuten in de 2e helft wordt bekend dat Indus met 10 doelpunten verschil van DWS2 heeft gewonnen. Op dat moment is de voorsprong van Roda 8 doelpunten en dus wordt de kans op het kampioenschap steeds groter. Yvette keept een geweldige wedstrijd en Simone en Floor zijn aanvallend belangrijk. Het worden 9 doelpunten verschil, het worden er 10 (virtueel kampioen) en het worden er weer 9 (geen kampioen). De spanning stijgt en ook de sfeer op de tribune, waar veel familie en de complete HS1 zit, stijgt naar het kookpunt. Inmiddels zijn ook de dames van Indus gearriveerd en zij moeten met lede ogen toezien dat Roda het beslissende gaatje slaat en uitloopt naar 13 verschil. Bij 11-24 wordt er afgefloten en kan het kampioenschap hossend en juichend worden begroet. De dames van Indus komen heel sportief de kersverse kampioen feliciteren. Het feestje wordt in de kleedkamer verder gevierd en volgend seizoen mogen de dames in de hoofdklasse hun wedstrijden spelen, maar volgende week eerst de veldcompetitie weer hervatten tegen… Indus.

Dames en René, gefeliciteerd en namens alle toeschouwers bedankt voor een geweldig seizoen. Jullie zijn de terechte kampioen.