D1: Veerkracht

Vandaag mocht de D1 beginnen aan het officiële veldseizoen. Uit naar TOGB D3, TOGB is in het verleden een hele lastige tegenstander gebleken, al hadden we dit team nog niet tegenover ons gehad.

Na een goede warming-up konden we beginnen. Je kon gelijk merken dat ook deze tegenstander elkaar makkelijk kon vinden en hun manier van wegdraaien waren we niet gewend . Zo stonden we al snel achter. Gelukkig is de D1 een team dat niet snel opgeeft en we knokten onszelf terug in de wedstrijd. Ruststand 8-8. Je kon zien dat de tegenstander het er moeilijk mee had. We begonnen de 2e helft niet best en weer snel 2 doelpunten voor TOGB. Wederom was daar die bekende veerkracht,  weer knokken voor elke bal en Miloud die de ene na de andere bal eruit haalde. Langzaam zag je bij de spelers dat ze wisten dat we dit konden winnen, mooi samenspel en een paar individuele acties zorgde ervoor dat we met 12-14 als verdiende winnaar van het veld konden stappen. Dit soort wedstrijden zijn voor mij als coach zenuwslopend,  maar het zijn tevens de leukste wedstrijden.

Miloud: Je was niet blij dat je ook de 2e helft in het doel stond maar wat heb je het geweldig gedaan. Wat een topkeeper ben je toch!

Thiago: Terug na blessureleed, goede wedstrijd gespeeld, een fantastische passeerbeweging (het publiek werd er ook enthousiast van) jammer genoeg werd je schot tegenhouden. Ga door op deze lijn!

Viënne: Je leek er vandaag echt zin in te hebben,  lekker gespeeld, goed aangepakt, kansen gekregen! Dit is zoals ik jou wil zien spelen. Je merkt dat je die linkerhoek steeds fijner begint te vinden.

Casper: De goochelaar noem ik je wel eens, vandaag wat ongelukkig in sommige aanvallen maar ook een paar mooie doelpunten. Je zag ook echt dat je het naar je zin had vandaag. Lekker doorgaan jochie!

Selm: Je was vandaag veel met de aanval bezig, goed teamwork gezien, uiteraard een paar mooie doelpunten. Iets meer rust in je spel en je wordt nog veel beter!

Damian: Wat ben jij supersnel zeg! Wat leuk dat je na de wedstrijd zei dat je er van genoten had, nou wij hebben ook zeker van jou genoten. Ga zo door met ontwikkelen,  want je krijgt vaak zat de bal zoals je gemerkt heb!

Joppe: Moet ik midden spelen? Zo begon je vandaag.. haha, nou dat heb je toch uitstekend gedaan. Rust gebracht in het team door even terug te gaan met de bal. Was mooi om te zien hoe dat ontwikkeld is bij je. Later als cirkelspeler ook nog je doelpunten meegepakt. Je ziet gewoon dat je groeit als speler!

Kathy: Zoals gewoonlijk sta je te lachen en te stralen op dat veld. Vandaag lekker meegedaan, echt heel goed vrijgelopen, jammer genoeg werd je vaak over het hoofd gezien maar je loopwegen zijn echt super! Blijf je ontwikkelen!

Maja: Als ik rust wil achterin dan hoef ik alleen maar jou in te brengen… In het begin had je het moeilijk met die draaiende spelers, maar na wat uitleg pakte het beter uit. Je hebt een geweldig inzicht, nu nog wat meer voor je eigen kansen gaan! Wel goede wedstrijd weer.

Caithlyn: Last but not least. Onze tuinkabouter. Zo scoor je bijna nooit en ineens weet je het doel te vinden. Meerdere kansen gehad, echt super goed vandaag. Qua verdedigen zoals altijd een beest, het maakt je niet uit hoe groot ze zijn. Nu nog effe 10 cm groeien en wat kan je dan allemaal??

Super trots weer op dit team, vooral vanwege de mentale veerkracht, ze weten dat ze kunnen scoren en dat ze het wel goed kunnen maken.

Zaterdag 21 mei om 10:00 uur spelen we thuis bij Roda, kom eens kijken naar onze jeugd en hopelijk ook genieten van ze zoals ik elke wedstrijd doe!