DB1: Stapjes

Deze keer mochten we tegen Helius DB2. Een team waar we in de binnen competitie al tegen gespeeld hadden. Toen hadden we gewonnen. Maar resultaten uit het verleden….

We hebben de laatste wedstrijden het moeten doen zonder onze topkeeper Laura. Ze is ziek. Beterschap meid!

Om dat grote verlies enigszins te compenseren werken we nu met een roulatiesysteem. Elke speler komt nu een keertje aan de beurt. Ilse en Isabel waren al een keertje geweest, nu was het de beurt aan Anoek en Martje.

Nadeel is dat je bepaalde kwaliteiten mist tijdens een wedstrijd.. Bij Anoek is dat de rust in het spel brengen en bij Martje dreiging in de aanval. Voordeel is dat elke speler aan den lijve ondervindt hoe het is om in het doel te staan. Ik hoop dat die ervaring helpt om extra je best te doen in de verdediging.

De wedstrijd begon en Martje stond de eerste helft in het doel.

In de verdediging waren we een beetje mat. De tegenstander had eigenlijk twee goede spelers. De midden opbouwer. Een meid van ongeveer 1.80 en de cirkelloper. Deze twee konden elkaar heel goed vinden en ze scoorden veel.

In de aanval was Roda veel te ingewikkeld aan het denken. Zie je een gat in de verdediging dan spring je erdoorheen. Simpel. Dan hoef je geen echt niet meer een schijnbeweging te doen. En gaten waren er.

De teams hielden elkaar goed in evenwicht, maar door slordigheden liep Helius wat uit.

De eerste helft eindigde met een 11- 7 achterstand.

In de tweede helft gingen ze 5-1 verdedigen. Maar waar Helius twee spelers hebben die techniek hebben, hebben wij er 8. Er kwam veel meer ruimte en 1 tegen 1 staan de meiden hun vrouwtje. In de tweede helft hebben we ook geëxperimenteerd met posities op het veld. Daar leren ze weer meer van en het valt me op dat ze het snel oppakken. Ik zag weer hele mooie acties. Helaas was Roda ook in de tweede helft slordig waardoor Helius met een snelle tegenaanval punten kon maken. (ik ben van mening dat we daarom hebben verloren) Ook het afrondend vermogen is af en toe ver te zoeken. Wanneer je vrij voor het doel komt moet hij er nog wel in.

De Eindstand werd 22-19

Het winnen of verliezen van een wedstrijd maakt niet zoveel uit. Ik vind het belangrijk dat de meiden hun best doen en ontdekken dat ze meer kunnen dan dat ze denken dat ze kunnen. Soms zie je ze een stapje maken,  een overwinning op zichzelf en dat is altijd winst.

Anoek: Keeper en rustgever. Je wordt steeds beter en ik merk dat je ook steeds meer plezier in je spel krijgt. Je geeft structuur aan het spel.

Anouk: Powerhouse. Je liet groei zien deze wedstrijd. Je ging een tegenstander prachtig links voorbij en knalde de bal er keihard in.

Ilse: Felle speler die overal inzetbaar is. De hoek is echter niet jouw ding (weten we dat ook weer) De 7 meter lijn wel. Wat ben jij een koele kikker.

Isabel: Wat heb jij een paar mooie passes gegeven aan Jill in de wedstrijd. Blijf je focus houden tijdens een break out, hij moet er nog wel in.

Jill: Op de cirkel word je steeds beter. Nu nog je arm hoog houden zodat je meteen kan schieten. Je timing in de verdediging is top!

Martje: De eerste helft gekeept en dat vond je best spannend. Heel goed gedaan meid! In de tweede helft een prachtig doelpunt gemaakt.

Nienke: Jij bent lekker fel en je gaat altijd voor 100 procent! Je ging er een aantal keren knap doorheen vanuit de hoek!

Sterre: Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen en dat laat je zien door je schoten. Ze worden steeds minder aarzelend!