DS1: Weer even wennen op het veld

Een week na de bloedstollende ontknoping in de zaalcompetitie waarbij de dames van Roda met een doelpunten verschil van 4 uiteindelijk kampioen werden ten koste van Indus, staat de eerste veldwedstrijd al weer op de agenda tegen… Indus. Die zullen dus gebrand zijn op een overwinning.

Maar de dames van René beginnen prima aan de wedstrijd en via doelpunten van Idy, Vera, Nikki en Myrthe staat er al snel een 6-3 voorsprong op het niet aanwezige scorebord. Floor zet zoals altijd de lijnen uit en Simone en Yentl voegen zich ook bij de doelpuntenmakers. Maar Indus scoort ook vrolijk door en bij rust is er een 10-9 voorsprong voor Roda.

Door prima keeperswerk van Yvette wordt er een 14-11 voorsprong bereikt, maar dan begint de warmte waarschijnlijk zijn tol te eisen en ook de ingelaste drinkpauze bij 15-15 brengt geen uitkomst in de tijdelijke doelpunten droogte. Omdat Indus wel doorgaat met scoren wordt het beslissende gaatje geslagen en wordt de eindstand 19-23 in het voordeel van Indus.

De doelpunten deze wedstrijd kwamen van Nikki 6x, Vera 4x, Myrthe en Simone 3x, Yentl 2x en Idy 1x