DB1: De eerste wedstrijd van het seizoen

Na een lange zomervakantie mochten we weer afgelopen zondag thuis aantreden tegen Indus. Dat is voor de meiden maar ook voor de coaches spannend. Hoe pakken ze de eerste wedstrijd op, doen ze wat we ze proberen te leren? Isabel kon helaas niet erbij zijn. Maar met een extra Laura in het veld hebben we toch 1 wissel.

Deirdre was de coach en ikzelf deed de wissels (was er maar 1 dus niet zo moeilijk)

Het begin van de wedstrijd was heel voorzichtig. De meiden hadden een paar mooie kansen maar konden het doel nog niet vinden. Ook Indus deed zijn best om het net te vinden. Gelukkig hebben wij dan Laura in het doel staan. De eerste 5 minuten werd er niet gescoord.

Het kwam misschien omdat het heel warm was maar ik vond de meiden in de verdediging een beetje mat. Ze stapte niet uit , ook wanneer een tegenstander maar 30 cm van hun afstond. Gelukkig was Indus niet in staat om daar iets mee te doen. Wat Roda goed deed was praten in de verdediging en schuiven.

Het eerste doelpunt kwam van Indus. Hoe zouden de meiden daarop reageren? Nou heel rustig, want het was warm. Ze bleven hun spel spelen in de aanval en binnen de kortste keren stond het 1-1. De meiden probeerde van afstand te scoren en door middel van druk zetten vanuit de hoek gaten te creëren. Je zag de verdediging van Indus worstelen met onze aanval. Gelukkig voor Indus werkte het doel en de keeper niet mee. We hadden er wel 20 kunnen maken.

In de pauze stond het 6-2

Roda ging in de tweede helft op dezelfde voet verder. De cirkel werd zelfs een aantal keren gevonden.

De term “leer van de fouten” werd goed opgepakt door de meiden. Ondank het kwaliteitsverschil konden we toch niet ontspannen omdat de meeste ballen het doel niet vonden. Aan het einde van de wedstrijd (de laatste 5 minuten) kwam het gewenste spel toch bovendrijven.

Een mooi voorbeeld: Anoek in het midden en Ilse op rechter opbouw. Anoek passeert haar directe tegenstander, beweegt naar voren waardoor de verdediger van Ilse moet bijschuiven. Anoek speelt op tijd naar de vooruit bewegende Ilse. Ilse vangt de bal en knalt hem zo hard als ze kan in het doel. Prachtig. Dat spel deden ze 2 a 3 keer achter elkaar.

Wat mijn hart sneller deed kloppen was dat iedereen het probeerde. Zelfs Laura die op de hoek stond schoot op doel. Blijf dat doen! Zo leer je het pas.

Eindstand 11-4

Anoek: Mooi afstand schot! 1 doelpunt

Anouk: Niet te stuiten, nu nog lang die keeper en niet op de paal schieten. 2 doelpunten

Ilse: Keihard schieten! Dat is jouw motto. 5 doelpunten

Laura: Spannend maar toch geprobeerd te scoren vanuit een moeilijke hoek.

Laura: Keeper. (wie weet, volgende wedstrijd een helft in het veld)

Nienke: Met van die stomme onhoudbare stuitballetjes. 1 doelpunt

Martje: Teamspeler. Wordt eens wat egoïstischer. 1 doelpunt

Sterre: Valworp op asfalt is geen goed idee. 1 doelpunt