DS3: De leukste wedstrijd van het seizoen

Hallo trouwe wedstrijdverslagenlezers,   supporters van het leukste dames team in de 4e divisie van de zuidwestelijke poule van Zuid Holland, welkom bij weer een nieuw editie van ‘de duifjes in aantocht naar hun eerste overwinning.’

Vandaag stonden de dames van Helius op het programma, het ena-leukste team uit deze zelfde competitie. Een wedstrijd waar wij het hele seizoen naar uitkijken, op de planning stond als 3e opeenvolgende thuiswedstrijd. De hele week hebben we in spanning getraind, vol overtuiging van ‘en ditmaal gaan we winnen!’ (Eigenlijk ook dezelfde overtuiging die onze trainer Luuk wilt zien in iedere bal die wij op doel gooien).

Over de eerste helft wil ik niet te veel woorden kwijt? Even over de ‘ik’ gesproken, ik (Dominique) mocht de eerste helft het doel verdedigen, tevens ook voor het eerst dit seizoen. Van mijn ouders, een van de trouwe supporters, had ik vernomen dat in de afgelopen 2 wedstrijden Patricia en Deirdre als ware poortwachten het doel stonden te verdedigen. De lat lag hoog voor me en met 11 doorgelaten ballen in de eerste 30 minuten ben ik ook niet tevreden met het resultaat, wat misschien weer een compliment aan Helius is? Die hadden een hele leuke, gezonde wissel die ze liepen, 2 break outs en een penalty die goed uitgespeeld was. Wij hadden helaas maar 3 doelpunten bij hun gemaakt, waar de credits naar Daniëlle, Deirdre en Patricia voor gaan.

De tweede helft daarentegen, daar hebben we me toch een wedstrijd neergezet! Niet voldoende om te winnen, maar wel om de aandacht van het publiek te houden. Voor het eerst durf ik te zeggen dat we goed druk neergezet hebben en snel ook nog, en dat zónder wissels te lopen! Die probeer ik er altijd in te gooien voor de afwisseling, maar onze coach Luuk heeft toch gelijk. Laten we beginnen met de druk goed neer te zetten, dan creëren de gaten zich vanzelf. En dat gebeurde ook! Zo hebben Pat en ik (ditmaal mijn keepersshirt ingewisseld voor ons nog oude oranje tenue) vanuit deze gaten gescoord, Demi via en Penalty en Betül zelfs vanaf 15 meter? Jeetje wat was die mooi en onverwacht! En trots dat ze was! 

Maar dit moeten we leren los te laten van Luuk. Wij staan bij ieder doelpunt uitbundig te juichen, terwijl het heel normaal is dat we scoren… van 3 naar 6 en nu 9 doelpunten (24 tegen), gaan we volgende week de 10 voorbij?

Stay tuned!