DB1: Hartslag 160

Wedstrijden van de meiden B zijn nooit saai. Ze maken het altijd spannend. Zo ook afgelopen zaterdag tegen Savosa. Het was gelukkig droog.

Het tijdstip van de wedstrijd was om 17.55 uur en dat was wel effe wennen. Anouk was er niet bij.

In het begin van de wedstrijd waren de meiden alert en lekker fanatiek. Anoek gaf goed leiding aan de aanval en voordat Savosa wist scoorde we mooi met een afstandschot van Anoek. Bij Savosa speelde er een sterk meisje mee die veel druk zette en vaak samenspeelde met de cirkelloper. Gelukkig voor ons is iedereen gevaarlijk bij ons.

Ilse en Anoek waren lekker op schot. De ene na de andere ging er vanaf 10 meter in. Ook Isabel was goed bezig op de cirkel. Ze zette spers en creëerde zo veel ruimte.

Het gevaar van Ilse en Anoek was zelfs zo erg dat ze persoonlijke dekking kregen en daar wisten de meiden niet zo goed mee om te gaan. Savosa kwam weer wat terug en in de rust was het 7-9.

In de tweede helft bleven ze steeds hetzelfde spelletje spelen en gaven ze nog steeds speciale dekking aan Anoek en Ilse. Dat zijn dingen waar ik altijd blij van wordt.
Dat kunnen we trainen! Hoe ga je daarmee om?

Roda had er zoveel moeite mee dat we niet tot scoren kwamen. Savosa bleef zijn puntjes pakken en voordat je het wist stonden we achter. Maar door een mooie afstandsschot van Sterre en een heel intelligent doelpunt van Nienke plus doelpunten van Martje en Isabel bleven we in hun spoor. Ondanks de persoonlijke bewaking bij Anoek en Ilse konden zij toch nog hun puntjes meepikken plus Laura stond een topwedstrijd te keepen. Na een zenuwslopende wedstrijd werd het 20-20.

Nog even een speelster eruit pikken. Laura (nee niet de keeper) maakte een mooi doelpunt. Vanuit de hoek, nadat ze iemand had gepasseerd, schoot ze de bal zeer strak in het hoekie. Blijf dat doen! Put daar vertrouwen uit.