DS1: Verburgh nog een brug te ver

De eerste wedstrijd van de dames in de hoofdklasse, daar was na het kampioenschap naar uitgekeken. Het werd een leuke open wedstrijd waarin 55 minuten lang op hetzelfde niveau als de tegenstander werd gehandbald. Maar een paar mindere minuten aan het begin van de 2e helft bepaalden uiteindelijk het verschil. Op dit niveau moet er 60 minuten lang geconcentreerd gespeeld worden, anders wordt het keihard afgestraft.

De eindstand van 30-26 en het getoonde spel bieden echter volop perspectief voor de komende wedstrijden. Helemaal als het lukt om 60 minuten volle bak te gaan.

De 26 doelpunten werden gemaakt door 8 verschillende speelsters waaruit blijkt dat iedereen uit het team kan scoren. Tel daarbij 2 prima keepsters bij op en je hebt een prima team dat volgende week een goede kans maakt op de 2 punten.