DB1: Veel zon en rode koppies

De afgelopen paar wedstrijden hebben de meiden laten zien dat er een hechte groep staat. Ze zijn goed en ze gaan dat steeds meer realiseren en worden dus nog beter. Dat zie je terug op de trainingen. Ze hebben het gezellig maar trainen serieus.

Vandaag speelde de meiden hun laatste wedstrijd buiten. Het was een prachtige dag om te handballen. Dat zag je aan iedereen die bij Roda rondliep en ook bij de meiden B.

Vandaag mochten ze spelen tegen SDS’18 die een na laatste stond in de poule. De uitdaging van onze meiden was dat we ons eigen tempo moesten blijven spelen. Dat klinkt makkelijk maar is het niet. Tegen TOGB bijvoorbeeld stonden we binnen no time op 4-0 maar doordat we ons tempo lieten zakken kon TOGB terugkomen.

OK. De scheids floot voor het begin. Laten we beginnen. “Hou het in de basis simpel” zeggen we altijd. Dus begonnen we met “Druk links”. Het is de bedoeling dat we dan van links naar rechts druk uitoefenen op de verdediging. Wanneer ze niet goed verdedigen ga je voor je eigen kans. Simpel maar doeltreffend.

Nienke staat op de linkerhoek. Zet druk. Ziet een gat. Scoort. Okejjj, dat ging vlot. De volgende aanval leidde weer zeer snel tot een doelpunt en zo bleef het maar doorgaan. Ook in de verdediging waren de meiden alert en wanneer dan iemand van de tegenstander op het doel schoot stond daar Laura heel lekker te keepen. Al snel bleek dat het krachtverschil zeer groot was. Onze meiden waren een paar maatjes te groot voor SDS.

Bij het rustsignaal stond het 15-2

In de rust besproken dat we dit tempo moesten vasthouden. Daarin zat de oefening van de meiden. Niet het tempo van de tegenstander overnemen.

Laura kon helaas niet meer verder keepen in verband met een blessure. Balen voor je!
Maar gelukkig hebben we Laura kunnen klonen. Niet qua uiterlijk maar wel met dezelfde naam en keeperskwaliteiten.
Laura wat heb jij ook goed gekeept. Je staat er zo rustig in het doel en je bent heel moeilijk te passeren!

De tweede helft ging een beetje hetzelfde. De meiden bleven lekker fel en ik zag een paar hele mooie acties. Nienke bleef heel gevaarlijk op de hoek en ook Martje was heel vervelend in de verdediging voor de tegenstander. Regelmatig onderschepte zij de bal en ging ze in de break out. Het kan dan wel eens zijn dat ze te slap inschiet omdat het toch best wel spannend is. Maar helaas voor de keeper van SDS was dat vandaag niet het geval. Wat kun jij lekker hard schieten.

Dat geldt ook voor Ilse. Wanneer zij alleen op de keeper afging probeerde ze altijd de bal door het net heen te gooien.

Ook 1 op 1 ging het lekker. Anouk ging er regelmatig voorbij en knalde keihard de bal in het doel.

Isabel was lekker bezig op de cirkel maar ook op de rechter opbouw pikte ze haar puntjes mee. Wat een mooi afstand schot!

Anoek was ook lekker op schot. Wat werd je goed vrijgespeeld door druk links of rechts. En dan vanaf 10 meter…. BAM!

Sterre had als enige nog niet gescoord. De bal was wel een aantal keren het net ingegaan maar dan was het helaas cirkel geweest. Dat moet anders dacht Sterre en daaropvolgende aanval schoot ze meteen toen ze de bal kreeg in plaats van nog een aantal stappen te maken. Doelpunt!

Eindstand 36-5

Op naar het zaalseizoen waar we weer veel gaan leren!!!!

Jullie trotse coaches