DS1: Drie in één

Na de wedstrijd tegen Verburch (zie vorige verslag) had dames 1 een vol wedstrijdprogramma. Vorige week dinsdag mochten we het namelijk opnemen tegen Quintus DS3 in de beker. Quintus, uitkomend in de tweede divisie, was toch wel even een tandje te hoog gegrepen (12-25). Voor veel dames een wedstrijd om snel te vergeten, voor een aantal dames waren er toch wel wat hoogtepunten. Al met al zijn we als team ook in deze wedstrijd sterker geworden.

De zondag erop stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. De sfeer vooraf was goed en als team waren we klaar voor deze strijd. Wellicht konden we hier wat punten gaan pakken tegen Westlandia DS2. Het was een leuke wedstrijd waarin op snelheid gespeeld werd en we Westlandia ook aardig bij konden houden. Helaas, hadden zij wat meer geluk in de afronding, waardoor we deze wedstrijd verloren met 16-20. Handballend gezien waren en meerdere positieve punten; verdedigend staan we sterk, in de aanval wordt het baltempo steeds hoger en op elke positie creëren we de mogelijkheid om te scoren en kunnen we ook scoren! Uiteraard nemen we ook wat leerpunten mee, zoals eerder omdraaien bij een tegenaanval en dynamischer handballen d.m.v. positiewisselingen.

Afgelopen dinsdag hadden we de kans om deze leerpunten te oefenen in de oefenwedstrijd tegen Hercules DS2. Al snel was duidelijk dat de rollen dit keer omgedraaid waren en dat wij degene waren die de voorsprong namen en behielden. Er werd snel handbal gespeeld, met over het algemeen een hoog baltempo en veel wisseling van posities. Tijdens deze wedstrijd werd ook geoefend in het spelen in zowel onder-, als overtal. Daarnaast werden diverse systemen gelopen, welke de afgelopen weken in de training voorbij zijn gekomen. Dit belooft wat voor de rest van de competitie!

Aanstaande zaterdag spelen wij onze derde competitiewedstrijd uit tegen DWS DS 1. Ik nodig u van harte uit om naar dit leuke en groeiende team te komen kijken.