D1: 1e overwinning van 2023 is een feit

Gisteren mocht de D1 aantreden tegen DWS D2. Wedstrijden in de vakantie zijn altijd een beetje apart. Je merkt dat de kinderen er nog niet helemaal bij zijn met hun hoofd. Casper en Joppe waren er niet en op het laatste moment was Thiago ook nog ziek. Gelukkig was Janna van de D2 er weer eens om ons uit de brand te helpen. Ze heeft inmiddels al zo vaak ingevallen dat je daardoor ook ziet dat ze naadloos in ons team past.

Ze begonnen de wedstrijd wat onwennig, het vinden van elkaar ging wat slordig , dan merk je dat ze het ritme missen. Gelukkig was dat voor DWS ook het geval, daardoor ontstond er een spannende 1e helft die ze met een gaatje van 2 punten afsloten.

In de 2e helft ging het al een stuk beter, alleen de afwerking liet hier en daar van zich afweten, gelukkig stonden ze beter te verdedigen dan is de 1e helft. Langzaam konden ze de voorsprong uitbreiden wat resulteerde in een 12-16 overwinning. Het was knokken voor elke punt, maar dan zie je dat er toch al wat ervaring in zit.

Sommige momenten waren voor mij als coach echt frustrerend, maar ik heb ook wel hele mooie dingen gezien en daar doe je het toch altijd weer voor. Ook al missen ze ritme, je ziet dan wel dat ze dingen vanuit de training oppakken. mooiste voorbeeld hiervan is goed druk zetten, waardoor de cirkel vrij komt.

Al met al een mooie verdiende overwinning, het is altijd mooi om zo het nieuwe jaar te beginnen.

Jullie trotse coach