D1: De hele wedstrijd blijven gaan

Afgelopen zaterdag mocht de D1 thuis aantreden tegen Atomium’61 D1. Uit hadden ze met 14-20 gewonnen, iets waar de kids zelf tegenwoordig mee bezig zijn. Ze houden de stand in de gaten, tegen wie we spelen, wat de vorige uitslag was. Eigenlijk heel grappig maar ook leuk om te zien.

Caithlyn en Queenchely waren beiden ziek, gelukkig wilde Israe van de D2 ons uit de brand helpen, zodat we in ieder geval 2 wissels hadden. Casper mocht in het doel beginnen, iedereen moet namelijk een keer een helft keepen. Ze begonnen redelijk aan de wedstrijd, aanvallend lukte aardig, dit ook vanwege dat ze wel wat body hebben, verdedigend lieten ze nog wel wat steken vallen. Wel goed om te zien waar ze nog op moeten trainen. Met een ruststand van 15-9 stonden we comfortabel voor.

2e helft is altijd spannend met zo’n voorsprong. Gaan ze inzakken of blijven ze gaan en hun eigen spel spelen? Geprobeerd ze in de rust te motiveren zodat ze ook de 2e helft door bleven gaan. Nou dat is gelukt, ze bleven gaan en wederom mooie dingen gezien, vooral de cirkelspeler wordt steeds vaker gezien, ook hoeken die over de cirkel naar binnen trekken en daardoor kansen kregen.

Al met al een goeie wedstrijd. De uitslag van 27-14 laat zien dat we iets te sterk waren voor Atomium’61.

Volgende week staat op zondag de uitwedstrijd tegen Unitas’63 op het programma. Dat is de huidige nr 3, Roda’71 staat 2e. Dat zal een spannende wedstrijd worden. Ik ben benieuwd.