DS1: Spanning en Sensatie in Naaldwijk

Afgelopen weken was onze razende reporter helaas afwezig in verband met een welverdiende vakantie naar de koud. Hierdoor ontbreken een aantal van onze wedstrijdverslagen, maar ondanks zijn afwezigheid was het wel tijd voor een verslag. Want wat heeft de Dames 1 spannende wedstrijden gespeeld laatste weken. Na een bloedstollende slotfase afgelopen week tegen Verburch DS1 (22-22) was het deze week tijd om naar Naaldwijk af te reizen voor een wedstrijd tegen Westlandia DS2. We wisten dat het een spannende pot zou gaan worden, omdat we aan het begin van de zaalcompetitie al heel dichtbij hen kwamen en uiteindelijk nipt verloren. Helaas ligt Marieke ziek op bed dus we reizen met 2 veldwissels af. Iedereen heeft er zin in om er een mooie pot van te maken.

Na het beginsignaal vliegen we uit de startblokken, we ronden scherp af en gaan gelijk op met Westlandia. De beginfase heeft alle ingrediënten om er een leuke wedstrijd van te maken. Helaas valt Myrthe na een minuut of 20 uit met een zware knieblessure, waardoor we als team toch wel een flinke knauw krijgen. Ondanks deze tegenslag weten we een gaatje te slaan van 4 doelpunten. Helaas hebben we daarna een mindere fase en weet Westlandia een aantal keer het net te vinden waardoor we met 1 tegendoelpunt verschil de rust ingaan. Na een peptalk van René zijn we klaar om te gaan.

Ook de tweede helft starten we sterk maar Westlandia blijft ons bij, mede door erg fysiek spel van hun kant wat niet altijd door de scheidsrechter wordt gezien. Af en toe weet Westlandia zelfs de voorsprong te pakken, maar gelukkig staan onze keepers weer fantastisch te keepen en kunnen we bij blijven. Helaas slaat na 12 minuten spelen in de tweede helft opnieuw het noodlot toe: dit keer valt Simone uit na een duw in de lucht en ook zij verdraait haar knie. Weer ligt het spel een tijdje stil en opnieuw moeten we als team het uitvallen van een teamlid verwerken. Uiteindelijk kunnen we de wedstrijd hervatten, wetende dat we 18 minuten zonder wissel moeten spelen. We besluiten als team om rustig, geduldig en met ons koppie te blijven spelen ondanks dat Westlandia 5 wissels op de bank heeft zitten. De minuten gaan voorbij waarbij het ons steeds net niet lukt om 2 of 3 doelpunten los te komen, omdat Westlandia de bal na een doelpunt van ons weer razendsnel in ons doel heeft gegooid. Ook deze wedstrijd hebben we een krankzinnige slotfase van 5 minuten waarbij er over en weer gescoord wordt. We blijven als team vechten en ons koppie erbij houden en uiteindelijk weten we de winst uit het vuur te slepen. Eindstand: 21-22 in het voordeel van Roda. Deze winst heeft als gevolg dat we zijn opgeklommen naar de tweede plaats in de hoofdklasse. Wat er verder ook gaat gebeuren dit seizoen, het seizoen is nu al geslaagd!